Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman yapılacak? Bakan tarihi son dakika olarak duyurdu

Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman yapılacak? Bakan tarihi son dakika olarak duyurdu

Sağlık Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere yapacağı personel alım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Farklı branşlarda yapılacak 17 bin alım ne zaman yapılacak merak konusu oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman? İşte detaylar…

 

Sağlık Bakanlığı’nın merakla beklenen 17 bin 689 kamu personeli alımı hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca, yapılacak personel alımı ile ilgili olarak, hazırlıklarını yaptıklarını belirtti. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Ayrıntılar haberimizde…

ALINACAK PERSONELİN KADRO DAĞILIMI

17 bin 689 sağlık personeli atamasında kadro dağılımı şu şekilde olması bekleniyor.
Biyolog: 16
Çocuk Gelişimi: 30
Dil ve Konuşma Terapisti: 20
Diyetisyen: 131
Ebe: 2 Bin 182
Fizyoterapist: 200
Hemşire: 7 bin 525
İş ve Uğraşı Terapisti: 20
Odyolog: 20
Perfüzyonist: 40
Psikolog: 300
Sağlık Fizikçisi: 6
Sağlık Teknikeri: 6345
Teknisyen: 606
Sosyal Çalışmacı: 246.
Toplam: 17 bin 689 kadro.

19-11/27/saglik-bakanligi.jpg

BAKAN PERSONEL ALIM TARİHİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de basın mensuplarının gündeme ve bakanlığın çalışmalarına dair sorularına yanıt verdi. Bakan Koca, 17 bin 689 personel ataması ile ilgili gerekli hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

Bakan Koca’nın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle: “17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Hangi bölümlere kaçar kişi alınmasıyla ilgili de talep, Cumhurbaşkanlığımıza gönderildi. Zannediyorum önümüzdeki haftalar orada değerlendirilip karar çıktığında da kılavuz yayımlanmış olacak. Aralıkta yayınlanır diye ümit ediyorum.” diye ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN