Sahte tarihi eserle 10 bin avroluk vurgun: Altın heykelleri güven kazanmak için mağdurda bıraktılar

Sahte tarihi eserle 10 bin avroluk vurgun: Altın heykelleri güven kazanmak için mağdurda bıraktılar

İzmir'de 'tarihi eser satışına ortak olma' vaadiyle bir kişiyi 10 bin avro dolandıran 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin kendi hazırladıkları küpü kırarak içinden çıkan 3 altın görünümlü heykeli güven kazanmak için mağdurda bıraktığı öğrenildi.

Neredeyse her gün buldukları yeni bir yöntemle vatandaşları mağdur eden dolandırıcıların son adresi Denizli oldu. Kentin Pamukkale ilçesinde 2 kişi, Metin Y.'nin yanına bir küple gelerek çekiç yardımıyla kırdı.

Küpün içinden çıkan altın görünümlü 3 heykeli güven kazanmak için Metin Y.'ye bırakan şüpheliler, aslında sahte olan tarihi eserin satışından elde edilecek gelire ortak olması için 10 bin avro aldı. Şüphelilerin sonrasında Metin Y.'den tekrar para istedikleri öğrenildi.

12312131.jpg

Dolandırıldığını fark eden Metin Y.'nin ihbarı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri harekete geçti.

İzmir'de oldukları tespit edilen M.E.U. (72), E.Y. (39) ve H.M (70), düzenlenen operasyonla yakalandı.

Jandarmadaki ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri belirtilen şüphelilerden M.E.U ve E.Y, sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı, H.M. ise serbest bırakıldı.

Denizli Müze Müdürlüğüne gönderilen heykellerin ise sahte olduğu tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN