Saldırı sanıldı, gerçek başka çıktı! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy o görüntüler hakkında konuştu...

Saldırı sanıldı, gerçek başka çıktı! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy o görüntüler hakkında konuştu...

Deprembilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un Kadıköy'de kimliği belirsiz iki gencin saldırısına uğradığı haberleri üzerine açıklama yaptı. Sık sık beklenen Marmara Depremi'nin yaşanmayacağı hakkında ezber bozan açıklamalarda bulunan Üşümezsoy, Kadıköy'de yaşadığı olayın iç yüzünü anlattı.

Son olarak Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın aslında var olmadığını iddia eden ve bu sözleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un bugün Kadıköy'de kimliği belirsiz 2 kişinin saldırısına uğradığı söylenmişti.

Görüntülerde Üşümezsoy'a tekme attığı iddia edilen ve Üşümezsoy'un kulaklığı ve çantasının yere düştüğü olayda 2 genç olay yerinden koşarak uzaklaşmıştı.

Şener Üşümezsoy ise Odatv’ye yaptığı açıklamada olayın bir saldırı olmadığını söyledi.

'SALDIRI DİYE BİR ŞEY YOK'

Deprembilimci Üşümezsoy görüntüler hakkında, “Saldırı diye bir şey yok. Oradaki bir çocuk uzaktan gelerek şakayla karışık bir atlama yaptı. Ben depreme karşı yok falan diyorum diye böyle yapıyorlar. Yoksa saldırı falan yok. Sadece şaka yaptı, biz tekvandocu, kickbokscuyuz diye öyle tekme atacak gibi yaptı.” şeklinde konuştu.

'DEPREM OLMAYACAK'

Beklenen Marmara Depremi hakkında, diğer deprem uzmanlarının aksine yorum yapmasıyla dikkatleri üzerine toplayan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "İstanbul depremi bir spekülasyon. İstanbul, Marmara, Türkiye'nin deprem riskinin en düşük olduğu bölgedir" demişti.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin gerçek büyüklüğünü bilerek, kritik faylar hattında bulunan riskli illeri tek tek açıklayan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara bölgesinde riskli olan Kumburgaz fayının 6.5'luk deprem yaratabileceğini öne sürmüş ve ''Kırılmayan riskli fay hattı küçük ama 6.5'luk deprem oluşturan Kumburgaz fay hattıdır. Bu Kumburgaz segmenti değildir, Kumburgaz sırtının önündeki çukur içidir" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN