Samsun, Sinop ve Kastamonulular dikkat: Tarih ve saat verildi

Samsun, Sinop ve Kastamonulular dikkat: Tarih ve saat verildi

Samsun, Sinop ve Kastamonu'da yaşayan vatandaşlar mutlaka dikkat! Meteoroloji tarih ve saat vererek uyardı! O güne plan yaptıysanız erteleyin! Çok sert olacak...

Orta Karadeniz bölgesinde etkili olması beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle meteorolojiden uyarı geldi. Özellikle Kastamonu, Sinop ve Samsun illerinde yaşayan vatandaşlar için uyarılar yapıldı.

SAATTE 75 KİLOMETREYE ULAŞACAK

firtina-uyarisi-1.webp

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz bölgesindeki Kastamonu, Sinop ve Samsun illeri için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Orta Karadeniz’de (Kastamonu-Sinop-Samsun) fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın 24 Aralık Pazar günü öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir" denildi.

O TARİHTE ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Fırtınanın 25 Aralık Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu hava durumu, özellikle deniz üzerinde faaliyet gösterenler için önemli riskler taşıyor. Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşlara ve ilgili kurumlara dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda çağrıda bulunuldu.

firtina-uyarisi.webp

VALİLİKTEN UYARI

Valilikten yapılan açıklamada, “Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına ile beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN