Samsun'da Gezi eylemlerinden yargılanan 39 kişiye ceza

Samsun'da Gezi eylemlerinden yargılanan 39 kişiye ceza

Samsun'da Gezi eylemlerine katılan 39 kişi 10 yıldır yargılanıyordu. Samsun 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada 39 kişiye 10 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına hükmedildi.

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmak istenmesi önce İstanbul'da daha sonra tüm Türkiye'de insanları sokağa dökmüştü. Gezi eylemlerine katılanlara açılan davalar ise 2013 yılından bu yana devam ediyor. Samsun'da da 21 Haziran 2013 yılında Gezi eylemine katılan 39 kişiye açılan dava, 10 yıl sonra sonuçlandı.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Samsun 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada 39 kişi, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' ve ‘Kamu görevlisine direnme’ suçlarından yargılandı.

CEZA YAĞDI

Mahkeme, 10 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına hükmetti. Cezaların büyük kısmını sanıkların adli sicil kayıtları dikkate alınarak suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmayacağı gerekçesiyle ertelenmedi.

'KARARI BOZACAĞIZ'

Yargılanan vatandaşların avukatlığını yapan Barış Barışık, "Bu dosya zaman aşımına uğramış bir dosya. Yargılamanın düşmesi gerekirken, cezalar verildi. Hükmedilen cezalar anayasa ve uluslararası sözleşmeler dahil olmak üzere hukuka aykırıdır. İtirazlarımızı yapacağız. Kararı bozacağız" dedi.

Avukat Barışık şunları dile getirdi: "Türkiye’de milyonlarca yurttaş, Gezi eylemlerine katıldı. İnsanlar hakları ve talepleri için mücadele etti. Gezi vicdandır. Bu kararının Gezi’yle hesaplaşma olduğunu biliyoruz. Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN