Samsun’da orman yangınlarına karşı tedbir: Dört ay boyunca giriş yasak

Samsun’da orman yangınlarına karşı tedbir: Dört ay boyunca giriş yasak

Samsun Valiliği, orman yangınlarına karşı önlem almak için ormanlık alanlara girişleri 4 ay boyunca yasakladığını duyurdu.

Samsun Valiliği, şehir genelindeki ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Yapılan duyuruda, il sınırlarındaki ormanlık alanlara giriş yasağının 31 Ekim'e kadar süreceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor. Bu durumun olağanüstü hava koşullarına yol açabileceği ve bunun sonucunda orman yangınlarının çıkabileceği değerlendirildiğinden, ormanlarımızı yangınlardan korumak amacıyla çeşitli tedbirler alınmıştır. Bu çerçevede, Samsun ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara 10 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında girişler yasaklanmıştır."

YASAĞA UYMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM

Açıklamada ayrıca, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi ve şu bilgilere yer verildi:

"Sahipsiz hayvanlarını beslemek için ormanlık alanlara girmek isteyen vatandaşlarımız, ilgili Orman İşletme Şefliklerine nerede ve ne zaman besleme yapacaklarını bildirerek izin almalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kurumlar tarafından kiraya verilen piknik ve mesire yerleri işletmecileri, sözleşme gereğince faaliyetlerine devam ederken orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri almak zorundadır. Bu alanlarda dilek feneri, meşale ve havai fişek kullanımı yasaktır. Ormanların çevresindeki ve içindeki yollarda mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak ile orman içinde ATV ve motosiklet kullanımı yasaklanmıştır. Orman içi ve bitişiğindeki köyler ve mahallelerde, ayrıca ormanla bağlantısı olmayan köyler ve mahallelerde anız, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden kaynaklanan bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Orman yakınındaki tesisler ve sanayi kuruluşları, faaliyetlerinden kaynaklanabilecek yangın risklerine karşı tüm önleyici tedbirleri almakla yükümlüdür."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN