Samsun’da üretiliyor, Tıp gözünü bu ürünlere dikiyor! 2 bin 33 ton hasat edildi… Şifanın kaynağı Samsun’da yatıyor

Samsun’da üretiliyor, Tıp gözünü bu ürünlere dikiyor! 2 bin 33 ton hasat edildi… Şifanın kaynağı Samsun’da yatıyor

Sağlık sektörü gözünü Samsun'a çevirdi. Sağlık açısından oldukça önemli kabul edilen tıbbi bitkiler Samsun'un verimli topraklarında yetişiyor. 2 bin 33 ton hasattan şifa akıyor. İşte tüm detaylar…

Aslında 2023 yılında 14 kalemde 2033 ton tıbbi ve aromatik bitki üretildi. Ürünler gıdadan kozmetik sektörüne kadar pek çok farklı alanda kullanılırken özellikle tıp alanında kullanılan ürünlerde dikkat çekiyor. İlaç sektöründe birçok kişi şifa olan bu bitkiler Samsun'un verimli topraklarından çıkıyor.

BAKANLIKTAN FARK ÖDEMESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Samsun’a hayvancılık, alan bazlı, fark ödemesi, KKYDP ve diğer tarım amaçlı destekler olmak üzere 2023 yılında 594 milyon 317 bin TL destek ödemesini tamamladı. Son 4 yılı göz önüne aldığımızda toplamda 4 milyar 230 milyon TL destek ödemesi yapıldı. Hayvancılık dışında bitkisel üretim alanları da bakanlık tarafından desteklenen ürünler kapsamında yer almaktadır.

aromatik-bitki.jpg

TIBBIN KALBİ SAMSUN'DA ATIYOR

Sağlık sektörü açısından oldukça önemli bir yere sahip olan tıbbi ve aromatik bitkiler oldukça önemlidir. Tıbbi ve aromatik bitkiler çalışmaları kapsamında 2023 yılında Samsun'da 12 ton tıbbi nane üretimi tamamlandı. Tıbbın kalbi Samsun'da atarken yapılan üretimlerde oldukça dikkat çekiyor. 2023 yılı kapsamında Samsun'da 632 ton defne, 42 ton hünnap, 35 ton kekik, 69 ton salep, 110 ton kuşburnu, 103 ton örtü altı maydanoz, 1,5 ton ekinezya, 206 ton teze sarımsak, 366 ton kuru sarımsak, 7 ton adaçayı, 360 ton maydanoz ve 70 ton nane üretimi yapıldı.

2023 yılında Samsun'da toplam 2033 ton tıbbi ve aromatik bitki üretilirken ekonomiye de katkı sağlandı. Üretilen bitkilerin bazıları kozmetik ve gıda sektöründe değerlendirilirken bazıları ise tıp alanında hammadde olarak kullanılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN