Samuray kılıçlı katille ilgili yeni gelişme

Samuray kılıçlı katille ilgili yeni gelişme

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığı yerinde olmadığı iddiasıyla hastaneye gönderilmesi için yapılan talep savcılık tarafınfan reddedildi. Katil zanlısı Boz'un da akıl sağlığının yerinde olduğunu belirttiği ifade ediliyor.

İstanbul Ataşehir'de 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Savcılık katil zanlısı Can Göktuğ Boz'un annesi ve avukatının akıl sağlığının tespit edilmesi için bulundukları talebi reddetti.

Sabah gazetesinin haberine göre bu kararın alınmasında, iki üniversite okuyan zanlının ifadesinde "Hiçbir hastalığım yok, sadece uyuşturucu bağımlısıyım" demesinin etkili olduğu belirtildi.

Katil zanlısı Can Göktuğ Boz'un avukat olan annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu ve mühendis olan babası Ali Boz, oğullarının akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle akıl hastanesine sevk edilmesi talebinde bulunmuştu.

AVUKATI: ÖLDÜRMEK NE DEMEK BİLMİYOR!

Caninin avukatı da savcılıkta, cinayetin soğukkanlılıkla işlendiğini söyledi ancak öldürmenin ne demek olduğunu bilmediğini öne sürdü. "Ağır psikolojik tedavi görmüştür. Cezai ehliyeti olmadığı aşikardır. Gözlem altına alınsın" dedi.

İFADELERİ YALANLADI: HASTA DEĞİLİM

Ancak bu iddialar Can Göktuğ Boz tarafından yalanladı. Özel bir üniversitede mühendislik ve Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümü okuyan Boz, yıllar önce uyuşturucu kullandığı için 17 gün yatılı olarak tedavi gördüğünü, yine aynı yıllarda unutkanlık için de ilaçla tedavi aldığını belirterek, "En son 2016'da tedavi için hastanelere gidiyordum. Son 5 yıldır tedavi için hastaneye gitmedim. Herhangi bir hastalığım bulunmamaktadır" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN