Sanat dünyası da demokrasiye koştu

Sanat dünyası da demokrasiye koştu

31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına giden 61 milyondan fazla seçmenin arasında sanat dünyasından da birçok isim de yer aldı. Gülşen Bubikoğlu, Cem Yılmaz, Fadik Atasoy, Füsun Önal, Murat Boz gibi birçok isim İstanbul’da oylarını kullanarak demokratik hakkını kullandı. 86 yaşındaki usta oyuncu Tülin Oral oy için bir süre kuyrukta sırasını beklerken, şarkıcı Candan Erçetin ise İstanbul’da Levent’teki bir okulda sandık görevlisi olarak hayranlarını şaşırttı.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için dün sandık başına gitti. 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullandı. Sanat dünyasından birçok isim de oy kullanan vatandaşlar arasında yerini aldı. Sanatçıların oy kullandığı okullarda kendilerini gören hayranlarından büyük ilgi görürken, okul önleri, koridorları ve sandık başları kısa süreli de olsa renkli anlara sahne oldu.

CEM YILMAZ YİNE TÜRKİYE’Yİ ‘KIRDI GEÇİRDİ’

31 Mart Yerel Seçimleri’nde oyunu kullanmak için Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu’na giden Cem Yılmaz’ın sandık başındaki esprileri, görevlileri ve vatandaşları kahkahaya boğdu. Yılmaz, ilk olarak sırada bekleyen emekli milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile tokalaştı. Esprileriyle yine keyifli anlar yaşatan Yılmaz, sınıfa girmeden önce gazetecilere; “Kırdı geçirdi yazın başına, geçen senekinden dolaptan çıkartıp. Yine de bir şey çıkar” diyerek espri yaptı. Ardından sınıfa girenYılmaz, 1246 No’lu sandığın başına geldi. Yılmaz, kendilerini görüntüleyen gazetecilere bakarak; “Allah, Allah, tuhaf... Bir şey de çıkmayacağını söyledim ama” diyerek tebessüm etti.

Seçmen pusulasını beklerken görevlilere konuşan Yılmaz, gazeteciler için; “Evden beraber geldik. Onlar daha önce uyandı kahvaltı hazırladı” demesi görevlileri kahkahaya boğdu. Daha sonra seçmen pusulasını bekleyen Yılmaz, sandık görevlisinin cep telefonu hatırlatması üzerine ellerini kaldırarak “Üstümde yok” dedi. Pusulayı eline aldığında fotoğraf çeken gazetecilere dönmesi ise sınıfta bir kez daha kahkahaların yükselmesine neden oldu. Oyunu kullandıktan sonra sandık başına gelen Yılmaz, kendisini bekleyen gazetecilerin; “Atarken çekelim” cümlesinin ardından pusulayı kaldırıp atacakmış gibi yaptı. Oyunu attıktan sonra gazetecilere dönen Yılmaz; “Gelmeyin, bir şey yapmayacağım” diyerek çıktı. Yılmaz, ardından; “Hayırlı olsun, başka bir şey söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Oy pusulasının 97 cm olduğu hatırlatılması üzerine Yılmaz; “Evet” yanıtıyla güldürdü. Yılmaz, gazetecilerin “Zorlandınız mı katlarken, biraz vakit geçiyor herhalde...” sorusu üzerine “Sizin esprilerinizi kim yazıyor?” yanıtı ise sosyal medyada viral oldu. Yılmaz’ın bu soruya verdiği yanıtın ardından “Şimdi kimler kimler geliyor. Tarkan’ı gördüm” diyerek yürüdüğü, elektrikli bisikletine binerek okuldan ayrıldığı görüldü.

GÜLŞEN BUBİKOĞLU: Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Gülşen Bubikoğlu da oyunu Beykoz’daki Sedat Simavi Ortaokulu’nda kullandı. Bubikoğlu, oyunu kullandığı esnada “Hayırlı olsun inşallah” dedi.

TÜLİN ORAL: Tiyatro ve dizi oyuncusu Tülin Oral oyunu kullanmak için Beşiktaş Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geldi. Bir süre kuyrukta bekleyen Oral, oyunu 1283 nolu sandıkta kullanıp okuldan ayrıldı.

FÜSUN ÖNAL: Şarkıcı Füsun Önal oy kullandığı anın karelerini Instagram hesabından paylaşanlar arasındaydı. Önal, oyunu sandığa atarken çektirdiği fotoğrafını “Oyumu verdim. Doğduğum şehir İstanbul’um için çok güzel olsun. Ülkem için, demokrasi için hayırlı olsun” mesajıyla paylaştı.

MURAT BOZ: Şarkıcı Murat Boz da oyunu Beşiktaş’ta bulunan Lütfi Banat İlkokulu’nda kullandı. Gazetecilere konuşan Boz, “Hayırlı olsun ülkemiz için, yerel seçimlerimizde en güzeli olsun inşallah. Oy pusulası biraz uzundu o biraz tabi zaman alıyor” dedi. Yarım saat kuyrukta beklediğini belirten Boz, “O kadar da bekleyeceğiz. Vatani görevimiz” diye konuştu.

HÜLYA AVŞAR: Şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar, İstanbul’da oyunu kullanmak için Sarıyer’deki bir okula gitti. Oyunu kullandıktan sonra Beşiktaş taraftarlarının tezahüratına eşlik ederek okuldan ayrıldı.

BERRAK TÜZÜNATAÇ: Oyuncu Berrak Tüzünataç Beşiktaş Tevfik Fikret İlkokulu’nda oyunu kullandı. Basın mensuplarını selamlayarak okula giren ve kolay gelsin dileklerinde bulunan Tüzünataç, sandık görevlileri ile de bir süre sohbet etti. Tüzünataç, zarfı sandığa atmasının ardından “Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

ADANA DEMİRSPOR’UN YENİ OYUNCUSU

Oyuncu Serenay Sarıkaya oyunu Beşiktaş’taki Tevfik Fikret İlkokulu’nda kullandı. Sarıkaya, oy kullanmaya Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor formasıyla geldi. Basına konuşan oyuncu, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İnşallah hepimiz için iyi olan olsun” dedi. Giydiği forma için de “Bunu Aile’de bütün ekibe ismimizin yazılı olduğu şekilde hediye etmişlerdi. İlk defa bugün giydim” ifadelerini kullandı.

SANDIKTAKİ GÖREVLİYİ GÖREN ŞAŞIRDI

Şarkıcı Candan Erçetin bu yıl sandık görevlisi olarak hayranlarını şaşırttı. Erçetin, İstanbul’da Levent’te bulunan Lütfi Banat İlkokulu’nda 1245 numaralı sandıkta görevli oldu. Sabah oy kullanmak üzere okula gelenler, sandık başında Erçetin sürprizi ile karşılaştı.

‘HAYDİ SANDIK BAŞINA’

Oyuncu Fadik Atasoy da oy kullanan sanatçılar arasındaydı. Oy kullandığını Instagram hesabından duyuran oyuncu ayrıca elinde seçmen kağıdı ile birlikte bir fotoğrafını paylaşarak “Haydi sandık başına” çağrısı yaptı.

HAYRANLARI KOMBİNİNİ MERAK ETTİ

Her seçimde giyimi ile gündem olan şarkıcı Hatice’nin hayranları bu seçimde ne giyeceğini merak etti. Instagram hesabından “Bekleyip görün” mesajı paylaşan Hatice, ardındansandık başına giderken hangi renk giyeceğinin de işaretini “Pembe gönlüm sende” diyerek verdi. Sanatçı oyunu kullandıktan sonra ise “Kombinim belli” diyerek, sandık başındaki pembe tarzını paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN