Saraçhane Davası bir kez daha ertelendi: Bilirkişi raporu bekleniyor

Saraçhane Davası bir kez daha ertelendi: Bilirkişi raporu bekleniyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası Saraçhane’de başlayan protestolara katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 139 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Savcının yine mütalaa sunmadığı duruşmada, dosyadaki görüntü kayıtlarının çözümü için bilirkişi raporunun beklenmesine karar verildi. Mahkeme, sürecin tamamlanması için duruşmayı 14 Ocak 2026’ya erteledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane’de yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 139 sanığın davası, bilirkişi raporunun henüz gelmemesi nedeniyle Ocak 2026’ya ertelendi.

“2911 sayılı Kanun’a aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak ve polisin dağılma ihtarına uymamak” suçlamasıyla haklarında dava açılan ve aralarında eski CHP Parti Meclisi üyesi Berkay Gezgin’in de bulunduğu sanıklar bugün İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Bu duruşmada da savcı esasa ilişkin mütalaasını sunmadı. Dosyada yer alan CD görüntülerinin çözümü için bilirkişiye gönderilen dosyanın henüz geri dönmediğini belirten mahkeme, duruşmayı 14 Ocak 2026, saat 09.30’a erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN