'Sazan sarmalı' ile otomobil dolandırıcılığı: 9 milyon liralık mal varlığına el kondu

'Sazan sarmalı' yöntemi ile ikinci el otomobil almak veya satmak isteyen vatandaşları dolandırılan şüpheliler yönelik Diyarbakır ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 20 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken 9 milyon 200 bin lira değerinde ev, depo ve otomobillere el kondu.

Çeşitli yöntemlerle vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara yönelik düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ikinci el araç alışverişi yaparken dolandırılan vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçti.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin Diyarbakır ve İstanbul'da 'Sazan sarmalı' yöntemini kullanarak otomobil dolandırıcılığı yaptığı tespit edildi.

OYUNLARI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekipleri, şebekenin ikinci el ikinci el araç ilanı veren kişiyi arayıp, araç satın almak istediğini söyleyerek görüşmek istediğini, aynı ilan ile aracı satılık olarak internete vererek farklı alıcıyla uygun fiyata anlaşıp görüştüğünü ortaya çıkardı.

Şebekenin, aynı zamanda alıcı ile satıcıyı görüştürüp notere geleceğini, parayı da kendi hesabına atmasını söylediği belirlendi.

20 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polis, kimliklerini belirlediği Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla yakaladı. Yakalanan 20 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 MİLYON LİRALIK MAL VARLIĞINA EL KONDU

Şebeke üyelerinin hesapları, tapu, sigorta kayıtları, banka hesap hareketler, şirket varlıkları, şans oyunu gelirleri, kara, hava ve deniz taşıtları ile kripto varlıkları incelendi. Şüphelilerin dolandırıcılıktan elde ettikleri değerlendirilen 2 daire, 1 iş yeri, 1 depo ve 2 araç olmak üzere toplamda 9 milyon 200 bin lira değerinde mal varlıklarına el kondu.

RUHSATSIZ TABANCALAR ELE GEÇİRİLDİ

Diğer yandan polis, şebekenin elde ettiği paraları dövize çevirirken görüntülerini de tespit etti. Operasyonda adreslerde yapılan aramalarda bulunan ruhsatsız tabancalar ve telefonlara da el konuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN