Şebeke suyu hasta etti! Belediye anons yaptı: O suyu kullanmayın!

Şebeke suyu hasta etti! Belediye anons yaptı: O suyu kullanmayın!

O ilde şebeke suyu içenleri hasta etti! Hastaneye akın akın giden hastalardan sonra belediye anons yaptı! Şehirde su alarmı verildi! Vatandaşlar suyu kullanmamaları için uyarıldı...

Amasya’nın Taşova ilçesinde, aynı mide rahatsızlığıyla hastaneye 211 kişi başvurdu. Başvuran hastaların hepsi mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti ile başvurunca dikkat çekti. Rahatsızlıkların hepsi içilen şebeke suyu ile başladığı belirlendi. Vakaların ardından suyun analiz edilmesi için numuneler alındı. İlçede su sıkındıtı yasanmaması için gerekli önlemler alındı.

SU ALARMI VERİLDİ

20230905aw023239-1.jpg

İlçede içme suyunun güvenliği konusundaki ciddiyeti vurgulamak için su alarmı verildi ve içme suları geçici olarak kesildi. Taşova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, şehir içme suyu şebekemiz deposunda genel bakım ve temizlik yapıldığından su kesintisi bir süre daha devam edecektir” ifadelerine yer verildi. Bu durum, vatandaşları içme suyu ihtiyaçlarını farklı kaynaklardan karşılamak zorunda bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN