Seçil Erzan'ın arama geçmişi ortaya çıktı: Fare zehri insanı kaç saatte öldürür

Seçil Erzan'ın arama geçmişi ortaya çıktı: Fare zehri insanı kaç saatte öldürür

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yüksek karlı gizli fon davasında sanık Seçil Erzan'ın internet aramaları ortaya çıktı. Erzan'ın telefonunda intihar ve fare zehriyle ilgili aramalar yaptığı görüldü. Raporda, Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı'nın Erzan'a gönderdiği 'Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum” mesajları dikkat çekti.

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava dosyasına, sanıklar Seçil Erzan, Nazlı Can, Ali Yörük ve Atilla Yörük'ün telefon incelemesine ilişkin bilirkişi raporu eklendi. Erzan’ın 17 bin 334 mesaj, fotoğraflar, videolar, notlar, ses kayıtları vb… gibi bölümlerin incelemesinin yer aldığı bilirkişi raporunda, teknik direktör Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı’nın Erzan’a attığı, "Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum" mesajları dikkat çekti. Erzan'ın arama geçmişinde intihar ve kaçmanın yollarını aradığı görüldü.

ARAMA GEÇMİŞİ ORTAYA ÇIKTI

Bilirkişi raporuna göre Erzan, internette "Hangi ilaç öldürür?", "Fare zehri insanı kaç saatte öldürür", "Kendini asma", "İsviçre suçlu iadesi", "Suçlu iade etmeyen ülkeler" gibi aramalar yapmış. Erzan'ın telefonunda ayrıca, bazı müştekilerle "hoca, "F.T" isimli kişilere yaptığı ödeme kayıtları ve senetler de bulundu.

Erzan'ın intihar ve fare zehri aramaları şüpheleri artırıyor. Bilirkişi raporuna göre Erzan'ın yaptığı aramalar mağdurlara zarar verme potansiyelini gösteriyor. Erzan'ın ödeme yaptığı kayıtlar ise dolandırıcılık şebekesinin bir parçası olabileceğine işaret ediyor.

BAHÇEKAPILI: HEMEN HOCAYI ARIYORUM...

Raporda, 7 Nisan 2023'te Fatih Terim'in damadı müşteki Volkan Bahçekapılı ile sanık Erzan arasında gerçekleşen konuşmaların devamında Bahçekapılı'nın Erzan'a "Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum" mesajına da yer verildi. Sanık Ali Yörük'ün rehberinde kayıtlı olmayan yabancı bir hat numarasıyla aralarında geçen konuşmada söz konusu numaranın Yörük'e "Sizi o zaman uyardım. Devam ettiyseniz takibi vardır, yanarsınız" şeklinde mesaj gönderdiği de raporda yer aldı.

ERZAN'A 252 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen "Ponzi" dolandırıcılığı mağdurları arasında Arda Turan, Emre Çolak, Emre Bölezoğlu gibi ünlü futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından 21 kişi var. Sanık Seçil Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer sanklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edildi.

Dava 2'si tutuklu 7 sanığın yargılanmasıyla devam ediyor. Sonraki duruşmada sanıkların savunmalarının alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN