Seçil Erzan'ın dolandırdığı 'Fonzedeler' yaşananları anlattı

Seçil Erzan'ın dolandırdığı 'Fonzedeler' yaşananları anlattı

Aralarında ünlü isimlerin bulunduğu çok sayıda kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen bankacı Seçil Erzan ile ilgili farklı bilgiler gelmeye devam ediyor. Erzan'a para veren, yakın çevresinden oluşan "Fonzedeler" isimli WhatsApp grubu ortaya çıktı. Çevresinden insanlar nasıl dolandırıldığını anlattı.

Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yerini koruyor.

Erzan'ın kuzeni dahil arkadaşlarının yer aldığı grupta olan isimlerden doktor Evrim Pınar Güzel, Erzan'a nasıl para verdiğini anlattı.

10Haber'den Masum Gök'e konuşan Güzel, şunları kaydetti:

'ALTERNATİF BİR YATIRIM HESABI OLDUĞUNU SÖYLEDİ'

“2022 yılının Mayıs ayında kullanmış olduğum telefon numarasını aradı. Bana ‘Bankanın Özel Müşterilerinin hesaplarının toplandığı özel bankacılık sisteminde Özel Bir Fonda Kur Korumalı olarak, yüksek getirisi olan alternatif bir yatırım hesabı’ olduğunu söyledi. Seçil Erzan iş dışında da samimi olduğum, dönem dönem beraber tatile gittiğim, özel anlarımda yanımda olan, bana duygusal olarak da destek veren bir arkadaşımdı, bu sebeple kendisine çok güveniyordum. Söylediklerine inandım ve Denizbank hesabımdaki parayı çektim. Dolar kuruna çevirerek Seçil Erzan’ın müdürlüğünü yaptığı Denizbank Florya şubesinde 26 Nisan 2022 tarihinde 78 bin 360 doları, 28 Nisan 2022 tarihinde 67 bin 670 doları Denizbank Florya’da müdür odasında Seçil Erzan’a bizzat elden verdim.

1kapak.jpg

'BELGE ALMA İHTİYACI HİSSETTİK'

Bu parayı Genel Müdürlüğe bizzat kendisinin götüreceğini söyledi. Parayı bizzat verdiğime dair Seçil Erzan’ın kendi el yazısıyla doldurduğu evraklar mevcuttur. Daha sonrasında 6 Haziran 2022 tarihinde 224 bin 550 Doları Denizbank Levent Büyükdere Şubesi Müdür Odasında Seçil Erzan’a teslim ettim. Seçil Erzan’a kendi el yazısıyla doldurduğu, ıslak imzasının bulunduğu evraklar verdi. Daha sonra da 218 bin 000 dolar tutarı babam Burhan Taşpolat aracılığıyla gönderdim.”

Son dönemde de kendisine ulaşamamamız ve garip hareketleri nedeniyle yatırdığımız paraların durumu için belge alma ihtiyacı hissettik.”

Evrim Pınar Güzel ve babası Burhan Taşpolat, Seçil Erzan’la konuşarak 16 Mart’ta paralarını almak için şubeye gitti. Ancak Seçil Erzan baba-kızı ikna ederek, paralarını geri almak bir yana, ek para getirmelerini sağladı; 17 Mart’ta Seçil’e yine elden para verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN