Seçimden sonra diyerek açıkladı! Çarşı pazar kötü karışacak... İslam Memiş ev ve araba alacakları uyardı

Seçimden sonra diyerek açıkladı! Çarşı pazar kötü karışacak... İslam Memiş ev ve araba alacakları uyardı

Seçimden sonrasına dikkat çekerek açıkladı! Çarşı pazar karışacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ev ve araba alma planları olanları uyardı...

Finansal analist İslam Memiş, ocak ayının sakin geçişine rağmen, önümüzdeki döneme dair önemli uyarılarda bulundu. "İki merkez bankasının faiz kararı var. Ocak ayı durgun, sessiz geçiyor. Ocaktan sonra bizi neler bekliyor, yatırımcılar nasıl pozisyon almalı, neler yapmalı? Sizi mayıs ayına hazırlayacağım" dedi.

BORSA TARAFINDA DURUMLAR İYİ

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış | Borsa Haberleri

Memiş, "çarşı pazar karışacak" diyerek ilginç tarihler verdi ve gram altına dair dikkat çekici bir uyarıda bulundu: "Borsa İstanbul 8117'de. Yüzde 2.11'lik değer artışı var. Borsa tarafından korkulmaması gerektiğini sık sık izah etmiştim. Yılın ilk çeyreği ile alakalı pozitif görünüm devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi görünümüyle ilgili pozitif açıklamalar yapması bekleniyor. Bu borsaya yarar."

ONS ALTIN, DOLAR VE EURO KURUNDA SON DURUM NE?

Herkes elindeki dolarları altına çevirecek! İslam Memiş "riskimiz var" diyerek uyardı: Altın ve dolarda savaş etkisi...

Dolar ve euro kuruyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Memiş, "30 lira üzerine oturan bir dolar TL kuru var. Yıl içerisindeki yükseliş beklentimizi de koruyorum. Bazı özel şirketlerden dolar kuru düşecek diye haber akışları geliyor. Şu anki koşulları göz önünde bulundurursak ben böyle bir şey beklemiyorum. Bugün dolarını euro ile takas yapacaklar iyi fırsat yakaladı."

Altın tahminlerine de değinen İslam Memiş, "Ons altın 2035 dolar seviyesinde. Fed'e kadar 2000 dolar destek, yukarıda 2070 direnç seviyesi var. 2022-2035 dolar aralığında. Bu bant aralıklarını takip edeceğiz. Gram altın tarafında yine yüksek bir rakam var. 2060-2070 lira aralığında dalgalanan bir gram altın var. Ons altında baskılanma sürse de dolar kurunun güçlü duruşu, gram altının düşüşlerinin daha cılız kalmasına neden oluyor. Ons altındaki düşüşleri gram altında beklemeyin. Fed kararı sonrası 2090 lirayı kıran bir gram altın karşımızda olacak. Bu yıl her ay rekor kıran bir gram altın göreceğiz" dedi.

İSLAM MEMİŞ EV VE ARABA ALACAKLARI UYARDI

İslam Memiş kimdir? İslam Memiş altın yorumları! - Gündem Haberleri

Memiş son olarak açıklamalarında şunlara yer verdi:

"Mayıs ayı itibarıyla çarşı pazar karışabilir. Ekonomi yönetiminde yeni atamalar olabilir, bunlar sürpriz olmaz. Biz ne yapmalıyız? Bu tarafta kişinin geliri, gideri farklılık gösterebilir. Bu sancılı sürecin devam edeceğini mutlaka kabullenmek lazım. Yatırım mı yapacaksın, mayıs ayını gör. Kısa vadeyi unutup uzun vadeyi planlaman lazım. Tasarruf noktasında daha az yemeğe gidebilir, daha az gezebilir, bir şey alacaksan öteleyebilirsin ama nakit çok değerli olacak bu yıl. Ev fiyatları, araba fiyatları düşer mi derseniz, araba alma planım var derseniz... Eğer araba alacak, ev alacak kadar nakidiniz varsa bunu bir an önce halletmeniz lazım ve önünüze baklanız lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN