Seçime 6 gün kala yeni sahtecilik: Sahte broşürden sonra sahte gazete dağıtıldı

Seçime 6 gün kala Sancaktepe’nin 4 mahallesinde, CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sahte bildiri ve gazeteler dağıtıldı. Bir grup gencin, bin 500 TL karşılığında dağıttığı sahte bildirilerde LGBTİ ile iş birliği içinde olduğunu gösteren yazı ve görsellere yer verildi.

Seçimler yaklaşırken dezenformasyonlar da devam ediyor. Son olarak Sanacaktepe’de bir grup genç, CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sahte bilgiler içeren gazete ve bildiri dağıtırken yakalandı.

CHP ADINA HAZIRLANMIŞ SAHTE BİLDİRİLER DAĞITILDI

Bildiriler bin 500 TL yevmiye ile Sancaktepe’de; Yunus Emre, Hilal, Mevlana ve Sefa gibi muhafazakâr seçmenin çoğunlukta olduğu bölgelerde dağıtıldı. CHP adına hazırlanmış sahte bildirilerde LGBTİ ile iş birliği içinde olduğunu gösteren yazı ve görsellere yer verildi.

Yakalanan gençlerden biri, bildirileri bir kişinin kendilerine verdiğini ve bu bildirileri bin 500 TL karşılığında dağıttıklarını söyledi.

PARA KARŞILIĞI DAĞITTIKLARINI İTİRAF ETTİ

Gazeteyi dağıtan gençleri yakalanınca Akper Yeğin'e sahte broşür ve gazetelerin para karşılığı dağıtTıklarını itiraf etti. Gençler gazete ve broşürde nelerin yazdığına bakmadıklarını söyledi. Yeğin ise “Bize kaybettirmek için her şeyi yapıyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN