Erdoğan'dan DEM'e İstanbul uyarısı: Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Tokat Mitinginde konuştu. DEM Parti'ye "Bu parti Ankara’daki genel merkezinden değil İstanbul’daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil’deki terör baronları tarafından yönetilmektedir. Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir" diye seslenen Erdoğan "Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat mitinginde muhalefetten, emeklilere, enflasyondan, İstanbul ve Ankara seçimlerine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

DEM Parti'nin Ankara’daki genel merkezinden değil 'İstanbul’daki sapkın ideolojik yapılar ile Kandil’deki terör baronları' tarafından yönetildiğini söyleyen Erdoğan "Bu gerçek ortadayken kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın" çağrısında bulundu.

Tokatlılara seslenen Erdoğan'ın "Sizden bir şey isteyeceğim. İstanbul'da Tokat nüfusu yüksek mi? Tüm hemşerilerinizi sizden aramanızı rica ediyorum. İstanbul'a da Tokatlılar ağırlığını koyarak Murat kardeşimizi seçtirecek, CHP zulmünden kurtaracağız" açıklaması da dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Vefatının 15. senesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu yad ediyorum. Şu muhteşem katılım Tokat'ın 31 Mart'ta nerede olacağını gösteriyor. Tokat, İstiklal Harbi'nde Pontus çetelerine Tokat göz açtırmamıştır.

-Milletvekilliği seçimlerinde yüzde 65, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 66 ile destek veren Tokat'a şükranlarımı sunuyorum.

-Emniyete sordum. Bugünkü katılım 45 bin.

-Darbecilere dersini verdik, hüsrana uğrattık. İnşallah Tokat 31 Mart'ta üstüne düşeni yapacaktır.

'SİZDEN İSTANBULLU TANIDIKLARINIZI ARAMANIZI İSTİYORUM'

-İstanbul'u CHP zulmünden kurtaracağız. Sizden bir şey isteyeceğim. Sizden bir şey isteyeceğim. İstanbul'da Tokat nüfusu yüksek mi? Tüm hemşerilerinizi sizden aramanızı rica ediyorum. İstanbul'a da Tokatlılar ağırlığını koyarak Murat kardeşimizi seçtirecek, CHP zulmünden kurtaracağız.

-Ankaralıları da öyle... Ankara'daki Tokatlı kardeşlerimizi de aramanızı rica ediyorum. Orada da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız.

-Biz daha büyük hedeflere gözümüzü dikmişken, onlar tökezlememizi bekliyor. Aradan bin yıl geçmiş olmasına rağmen kinleri dipdiri. Bunu batılı devlet adamları yüzümüze söylüyor. Her saldırıyı savuşturduk, hevesleri boşa çıkardık. 31 Mart'ta Türkiye'ye bu namı salacağız.

-Seçim gününe kadar, ana kademe kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşacağız.

'BİRBİRLERİNİ YEMEKTEN ÜLKEYE BAKAMIYORLAR'

-Son 30 yıl en çok ülkedeki muhalefetin haline hayıflandım. Demokrasilerde muhalefet önemlidir. Türkiye maalesef ne iktidar, ne de denetleme gücüne sahip bir muhalefete sahip değil. Hep vesayeti bulduk karşımızda. Darbe teşebbüsleriyle karşılaştık. Birbirlerini yemekten ülkeye, bölgeye bakamıyorlar.

ADAYINI TAKDİM EDİYOR, ADAY ORTADA YOK

-Muhalefetin bugün acınacak halleri var. Adayını takdim ediyor ama bulamıyor. Aday ortada yok.

-Proje lazım, iş lazım. Bunlar lafla olmuyor. Biz eser siyaseti yaptık. CHP'nin içinde işler lafla yürüyor ama ülkemizde böyle bir tarz yok. Biz her seçimde olduğu gibi 50 ilimizde miting yapmak için yola çıktık.

-Tokat'tan Ankara'ya İstanbul'a elemanlar gönderelim. Buradan da Çorum'a gideceğim. 18. sandık imtihanımız.

DEM PARTİ'YE: MUHATAP ALINMAK İSİYORSANIZ...

-Milleti kendine yük görenler kendi partileri içine birliği sağlayamıyorlar. 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM ile girdikleri ittifaka kimlerin hoşnut olduğunu görüyorsunuz. DEM denilen yapı partiymiş gibi davranan örgüt aparatı.

-Parti genel merkezinden değil İstanbul'daki sapkın yapı ve Kandil'deki terör baronları tarafından yönetilmekte. Biz terör meselesini bitirmek için her yolu denerken bunların çapını gördük. CHP'nin böyle bir parti ile yol yürüme, belediye başkanlığı verme hesabına girmesi anlaşılır değil. İnşallah 31 Mart'tan sonra bu çorak muhalefet anlayışının tasfiyesine şahitlik edecektir.

-Biz de Türkiye Yüzyılı inşasını tamladıktan sonra yola devam edeceğiz. Kendilerini meşru yapmak gayretleri beyhudedir. Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın.

EMEKLİLER VE ENFLASYON

-Emeklilerin yaşadığının farkındayız. Bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesinden yüzde 50 maaş zammına, banka promosyonuna kadar elimizden geleni yapıyoruz. Kamu bankaları da promosyon için bugün başvuru almaya başladı.

-Emeklilerin Ramazan ikramiyesini 2 ila 5 Nisan arasında yatıracağız.

-Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düştüğünü göreceğiz. Çalışanların ve emeklilerin alım gücünü artıracağımıza inanıyoruz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var.

-Son 21 yılda Tokat'a 93 milyarı aşkın kamu yatırımı yaptık

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN