Erdoğan ilgisizlikten şikayet etti: Bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise...

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Atatürk Havalimanında düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılım beklenenden az oldu. Mitinge katılan kişi sayısından şikayet eden Erdoğan, "Şu an karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi." dedi. Bu sözler sosyal medyada "Erdoğan'ın hayal kırıklığı" olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Havalimanı'ndaki "Büyük İstanbul Mitingi"nde vatandaşlara seslendi.

"Murat Kurumla İstanbul'da yeni bir dönemin kapılarını açacağız" mesajı veren Erdoğan, konuşmasında sık sık CHP'nin adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

"CHP ZULMÜNDEN 31 MART'TA KURTARMAMIZ GEREKİYOR"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Maydan gümbür gümdür 31 Mart’a yürüyor. Geleceğimizin teminatı değerli gençler, sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bu İstanbul ki efendimizin müjdelediği fetih için 8 asır boyunca milletlerin fatihlerini kumandanların rüyasına giren şehirdir.

Ama bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Bir hafta durmayacağız. Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum İstanbul'daki hemşerilerinizi arayın, İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Sağlam aday sağlam adam.

Murat Kurum ile İstanbul’da yeni bir dönemi başlatacağız. Bunun için bir hafta çok çalışacağız. İstanbul’un beş yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız.

CHP demek, çöp çukur çamur. Bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur. Yarı zamanlı mesai. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor ya israf sende, sen israf olarak her şeyi zaten yaptın.

Nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik. Şu İstanbul’da neler çekmedik ya. Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize.

123.jpeg

"İSTANBUL’UN TEMEL SORUNU VİZYON VE BECERİ EKSİKLİĞİDİR"

Eser ve hizmet namına ortada elle tutulur hiçbir eser yok. Üzerinde emekleri olmayan işleri sahiplenme cinliklerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp beş yıl kalıyor. Eskilerin deyimiyle ıslığı dağıtı tutuk güttüğü bir keçi olanların elinde İstanbul adeta eziyet çekti. Gerçi İstanbul’a bir şey yapmak için önce kafanızın, kalbinizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor.

Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı seçim kampanyalarında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmaz. İstanbul’un temel sorunu imkan ve kaynak kıtlığı değil vizyon ve beceri eksikliğidir.

Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Bunların hepsi belgelidir. Engellenme diye bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasını almıştır. Şehri İstanbul’u kirlettiler. Kendini İstanbul'un sahibi zanneden, ne bu şehri, ne bu şehrin insanlarını hiç anlamamış olanlarla bir yere varılmaz.

ww.jpg

"BİZ EKSİĞİNİ VE HATASINI ASLA İNKÂR ETMEYEN BİR EKİBİZ"

Bir tarafta yaklaşan deprem tehlikesini umursamayanlar var diğer tarafta İstanbul’u depreme hazırlamak için projesi hazır olanlar var. Bir tarafta şehrin trafiğini rahatlatmak için kılını kıpırdatmayanlar var, diğer taraftan tüm ulaşım projelerini seferber edenler var. İstanbul’un Türkiye Yüzyılı Yürüyüşü’nü inşallah 31 Mart’ta başlatacağız. Ülkemizin neresinden gelirse gelsin geleceğini bu şehre kuran her bir ferdiyle İstanbul’a sahip çıkmaya var mısınız?

Sandığı namusumuz gibi korumaya söz veriyor musunuz? Bugüne kadar ne İstanbul bize, biz İstanbul’a mahcup olduk. Biz eksiğini ve hatasını asla inkâr etmeyen bir ekibiz. Sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi ve ufkumuzu sürekli genişletiyoruz. Bizden daha fazla vizyon sahibi bir kadro göremezsiniz.

"BİZ KİMLİK SİYASETİ GÜTMEDİK KİMSENİN HAYAT TARZIYLA İLGİLENMEDİK"

Onlar ne derse desin biz asla istismar siyaseti yapmadık kimlik siyaseti gütmedik kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik. Sandıkta hangi partiye oy verdiğine bakmadık bunun çetelesini tutmadık, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Kamu kurumlarının kapılarını Türkiye’ye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese açık tuttuk. Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüştürülerek insanlarımızın arasında bir fitne unsuru haline getirilmesin müsaade etmedik.

Hele hele kazanma değil sadece kaybettirme şantajıyla siyaset yapma fırsatçılığına hiç dönüp bakmadık. Biz 1994’te bu şehrin emnetini devralırken neredeyse 2002’de Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gaye ile hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. Tüm renkleriyle tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyon aşkla hizmet ediyoruz.

99-copy-001.jpgEski YRP milletvekili Suat Pamukçu resmen AK Parti'ye katıldı!

"BİZ BU MEYDANDA 1,5 MİLYONA ALIŞTIK BUGÜN İSE 650 BİN KİŞİ AMA DURMUYORUZ"

Şu anda diğer genel başkanlar evlerinde ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim. Çalışacağız. Koşacağız. İstanbul olunca konu bu yatırım listesi öylesine uzun öylesine ışıltılı ki tek tek anlatmaya kalksak vakit yetmez. Şu an karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık bugün ise 650 bin kişi. Ama durmuyoruz.

"METRO İÇİN BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADILAR"

Metro için yeni bir çivi dahi çakmayanlar, inşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler. Sancaktepe’de metro olarak açılan yere o devasa kuyu halindeki yeri bunlar gitti doldurdular. Biz ise İstanbul’a hizmet etmeye devam ettik. Büyükşehir’in sorumluluğundaki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi metrosunu da yapmadılar, onu da devralıp biz yaptık ve hizmete açtık. Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik metrosunu 2022’de hizmete sunduk.

İstanbul Havalimanı Gayrettepe metrosunun Kağıthane kesimini 2023’te Gayrettepe kesimini 2024’te tamamladık. Bahçelievler, kirazlı metro hattını 2024’te bitirdik. Sirkeci Kazlıçeşme dönüşüm projesini 2024’te hizmete aldık. Allah’ın izniyle seçimlerden sonra büyükşehir sorumluluğundaki metro projelerini cumhurbaşkanınız olarak şahsım, kabine, Murat kardeşim ve ekibi, bu projeleri hep beraber hızlandıracağız.

"KIRGINLIK VARSA GİDERECEĞİZ"

Kalan 6 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hanım kardeşlerime özellikle sesleniyorum, unutmayın kale içeriden fethedilir. Şurada hâlâ kafası karışık eşiniz dostunuz komşunuz varsa buradan eve gidince mutlaka onları arayınız. Kırgınlık varsa gidereceğiz, kafasında soru işaretleri varsa hepsine tek tek cevap vereceğiz. Önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş ama mevcut yönetimden rahatsız olan kardeşlerimize de ulaşacağız. İstanbul'un bir beş sene daha kaybetmeye tahammülü olmadığını anlatacağız.

"KULLANACAĞINIZ HER BİR OY KRİTİK ÖNEME SAHİPTİR"

Sandığa gitmeniz, sandıklara sahip çıkmanız fevkalade önemlidir. Kullanacağınız her bir oy kritik öneme sahiptir. Gerçeklere gözünü kapatıp kendilerini dev aynasında görenlerin söylemlerine itibar etmemenizi bekliyorum. Cumhur İttifakı’na karşı kaybettirmeye çalışanlara karşı uyanık olmanızı istiyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (54)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
54 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN