Şehir eşkıyası taksicilere 18’er yıl hapis talebi

Şehir eşkıyası taksicilere 18’er yıl hapis talebi

Korsan taksicilik yapan Habip Aslan’ı durdurup “Seni bu arabanın içine gömerim” diye tehdit eden ve bu anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşan 3 taksici hakkında ayrı ayrı 18’er yıl hapis istendi. Aslan’ın avukatı “Adaleti sağlayacak, taksiciler olamaz” dedi.

Antalya’da geçen aralık ayında taksi şoförleri K.A, Ş.C. ve Ü.A.T. ‘korsan taksicilik’ yaptığı öne sürülen Habip Aslan’ın aracını durdurduğu anları kayda alarak sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde K.A, Aslan’ın aracının anahtarını alarak “Seni mahallemde bir daha görürsem bu arabanın içine gömerim” diyerek tehdit etti.

Yakalanan Habip Aslan’ın aracı, 60 gün süreyle trafikten men edildi. Taksi şoförleri Ü.A.T, K.A. ve görüntüleri çeken Ş.C. ise gözaltına alındı. Antalya Adliyesi’ne sevk edilen K.A. tutuklanırken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Sanıklar hakkında toplam 18’er yıl hapis istendi.

Davanın ilk duruşması, 26 Ocak’ta görüldü. Pişman olduklarını belirten sanıklar “Amacımız, müştekinin korsan taksicilik yaptığını ispat etmekti” diye konuştu. Mahkeme heyeti, K.A’nın da tutuksuz yargılanmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Aslan’ın avukatı Neslihan Çan Türkmen “Tüm sanıklar, en üst sınırdan ceza almalı. Odalar, taksicilerin yaptıkları suçu gizliyor. Müvekkilime devlet tarafından ceza verilecektir. Bu konuda adaleti sağlayacak birim, taksiciler olamaz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN