Şehircilik Bakanı Murat Kurum büyük yıkımın rakamını açıkladı: 12 bin 141 bina yıkık veya ağır hasarlı

Şehircilik Bakanı Murat Kurum büyük yıkımın rakamını açıkladı: 12 bin 141 bina yıkık veya ağır hasarlı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yıkım bilançosunu Bakan Murat Kurum açıkladı. Kurum 10 şehirde büyük hasar yaratan depremde 12 bin 141 bina ve 66 bin bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta ilki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Kahramanmaraş ilçeleri olan Pazarcık ve Elbistan olarak belirlenen depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i de sarstı. 10 şehirde binlerce bina yerle bir oldu.

TÜİK verilerine göre depremden etkilenen 10 ilin sekizinde binaların en az yarısı 2001’den sonra inşa edildi. Ancak buna rağmen hasar çok büyük.

12 BİN 141 BİNA YIKIK YADA AĞIR HASARLI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin bağımsız bölümün (kömürlük, garaj gibi yapılar) yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

6360785.jpgÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

HASAR DURUMU E-DEVLET'TEN ÖĞRENİLECEK

Kurum, ‘e-Devlet’ ve ‘hasartespit.csb.gov.tr‘ adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerin hasar durumuna ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN