Şehit savcı Kiraz'la ilgili olumsuz paylaşıma tutuklama

Şehit savcı Kiraz'la ilgili olumsuz paylaşıma tutuklama

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmeden önce alıkonulduğu görüntüsüyle ilgili paylaşım hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan E.E.Y, emniyetteki sorgusunda paylaşımların sahte olduğunu iddia ederek, durumun bilinçli şekilde kendisine yönelik bir linç, çalıştığı kuruma karşı da bir propaganda olduğunu savundu.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önceki görüntülerine ilişkin olumsuz paylaşım yapan şüpheli gözaltına alındı. Söz konusu şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Nöbetçi savcılıkça sorgulanan şüpheli E. E.Y çok sayıda hakaret ve tehdit içerikli mesaj gelmesi üzerine hesabını kapattığını belirterek, ifadesinde şunları söyledi:

"Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın makam odasında hayatını kaybetmeden hemen önce alıkonulduğu ana dair görüntüyü 'Adalet, Adalet Sarayında böyle sağlanır' ibaresiyle yapılan paylaşımı ben yapmadım. Bu paylaşımı içerik olarak da desteklemiyorum. Twitter'a baktığımda yapıldığı iddia olunan paylaşımın alıntılandığını görmedim. Paylaşım hakkında atılan tweetlerin tamamı ekran görüntüsü şeklindedir. Birtakım kişiler tarafından bir komploya maruz bırakılıyorum. Hedefin ben değil, partili kimliğim dolayısıyla partim olduğunu düşünüyorum."

Şüpheli, ifade işleminin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN