Şeker hastası oldu ben yiyemedim başkası yesin dedi! Şimdi sokakta gören boş geçmiyor! Tanesi 10 kilosu 100 TL

Şeker hastası oldu ben yiyemedim başkası yesin dedi! Şimdi sokakta gören boş geçmiyor! Tanesi 10 kilosu 100 TL

Kahramanmaraş'ta şeker hastası olduğunu öğrenen bir vatandaş yiyemediği o tatlıları başkası yesin diyerek önce yaptı sonra da sattı. Hem evini geçindiriyor hem de damak çatlatıyor. İşte sokakların meşhur lezzeti…

Kahramanmaraş'ta şeker hastası olduğunu öğrenen bir vatandaş doktorun tavsiyesine uyarak yürüyüşe başladı. Çok sevdiği halde yiyemediği tatlıları da işi haline dönüştüren vatandaş evde yapmaya başladığı tatlıları satmaya başladı. Sokakların meşhur lezzeti Şam tatlısını sokak sokak gezerek satan Mümin Kaynarca, geçimini de tatlılardan sağlıyor. İşte sokakların meşhur lezzeti….

BEN YİYEMEDİM BAŞKASI YESİN

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde kendi yaptığı tatlıları satarak geçirmeni sağlayan 59 yaşındaki Mümin Kaynarca, sokak sokak dolaşıp elleriyle yaptığı Şam tatlılarını vatandaşla buluşturuyor.

tatli-satmak.jpg

Emekli olduktan sonra tatlı yaparak satmaya başladığını ifade eden Kaynarca, şeker hastası olduğu için doktorun yürümesi gerektiğini tavsiye ettiğini söyledi. Boş boş dolanmaktansa tatlı yapıp satmayı tercih ettiğini ifade eden Mümin Kaynarca, Şam tatlısı yapmanın inceliklerini de anlattı.

KİLOSU 100 TL'DEN SATILIYOR

Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra fırına attığını ve fırında pişme sürecinin ardından 15 dakika kadar daha beklettiğini söyledi. Ardından hamura şerbetini verdiğini ifade eden Kaynarca, bu tatlıyı yapmanın herkesin harcı olmadığını aktardı. Tatlının kıvamını tutturmanın çok zor olduğunu ifade eden Kaynarca, kilosunu 100 TL'den tanesini ise 10 TL'den verdiğini söyledi.

sam-tatlisi.jpg

Tatlıları üç tekerlekli arabaya koyarak sattığını ifade eden Kaynarca, saat 10.00-11.00 gibi arabasına yüklediği tatlıları satmaya başladığını aktardı. Mahalle aralarında gezerek seyyar olarak satış yaptığının altını çizen Mümin Kaynarca, “Çok şükür ekmek paramız çıkıyor. Şeker hastasıyım ama ben tatlı ile uğraşıyorum" sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN