Selçuk Özdağ'dan Dışişleri Teşkilatı teklifine tepki: Paralel devlet kurma çabası

Selçuk Özdağ'dan Dışişleri Teşkilatı teklifine tepki: Paralel devlet kurma çabası

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu Teklifine ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Özdağ, bu düzenlemenin yurtdışında paralel devlet kurma çalışması olduğunu belirterek, hükümetin bu adımına karşı çıkacaklarını söyledi.

Gelecek-Saadet Grubu Başkanı Selçuk Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu Teklifini sert bir dille eleştirdi. Özdağ, "Bu düzenleme, ülkemiz sınırları dışında da paralel devlet kurma çalışmasıdır. Bizim tek bir devletimiz var ve onu daha fazla örselemenize izin vermeyeceğiz, gücümüz yettiğince de karşı çıkacağız." dedi.

"TBMM'Yİ NOTER GİBİ GÖRÜYORLAR"

Özdağ, hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) noter gibi görmesini eleştirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye'nin prangalarından kurtulacağı ve yasamanın daha etkin olacağı söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Konuşma haklarının İçtüzük bahane edilerek kısıtlandığını belirten Özdağ, bakanların sorulara cevap vermediğini söyledi.

"DENETİM YETERSİZ"

Özdağ, vakfın Sayıştay denetiminin dışında bırakılacağını ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmesinin yetersiz olacağını dile getirdi. Özdağ, "Sayıştayın bile denetleyemeyeceği ve başında da Dışişleri Bakanının olacağı söz konusu vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü nasıl denetleyecek?" diye sordu.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TİCARETHANE YAPILIYOR"

Özdağ, vakfın kuruluş amacını eleştirerek, Dışişleri Bakanlığı'na yan yollardan ticari işletme misyonu verildiğini savundu. Vakfın, yurtdışında ekonomik ve siyasi müdahalelere kapı aralayacağını belirten Özdağ, "Dışişleri Bakanlığımız gibi saygın ve kadim bir kurumumuza yan yollardan ticari işletme misyonu veriliyor." dedi. Özdağ, ayrıca vakfın her türlü taşınır ve taşınmaz mal alımı yapabileceğini, üniversite ve akademi kurabileceğini belirterek, bunun paralel bir yapının oluşturulması için atılan kötü niyetli bir adım olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN