Selçuk Özdağ'dan TBMM'ye kanun teklifi: Fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro hakkı

Selçuk Özdağ'dan TBMM'ye kanun teklifi: Fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro hakkı

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro ve sosyal haklara kavuşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi sundu. Teklif, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren en az üç eğitim öğretim yılı hizmeti bulunan fahri öğreticilerin, kadrolu veya sözleşmeli personel olarak atanmasını öngörüyor.

Gelecek Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Fahri (geçici) Kur’an Kursu Öğreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna geçici bir madde eklenmesini öngören teklif, fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro ve sosyal haklara kavuşmasını amaçlıyor. Teklifin gerekçesinde, fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin özlük hakları, sosyal haklar ve ücret adaletsizliği konularında yaşadıkları mağduriyetler vurgulanıyor.

Selçuk Özdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fahri Kur’an Kursu öğreticileri, milletimizi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in hayat veren ilke ve değerleriyle buluşturmak gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ancak, kadrosuz çalışmakta ve her an işlerine son verilme korkusuyla büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bu öğreticiler, asgari ücretin çok altında ek ders ücreti karşılığında çalıştırılmakta, özlük haklarından yoksun bırakılmaktadırlar.”

Özdağ, ayrıca, fahri öğreticilerin KPSS ve DHBT puanları ile mülakat puanlarına göre göreve başladıklarını, ancak kısa süreli çalışma dönemlerinin sonunda istifa ettirildiklerini belirtti. Bu durumun mali ve sosyal haklardan yoksun kalmalarına yol açtığını ifade eden Özdağ, “Bu öğreticilerin emeklilik hakları dahi yoktur. Uzun yıllardır Diyanet’e hizmet eden bu öğreticilere emeklerinin karşılığı verilmelidir” dedi.

Kanun teklifinde, 1 Ocak 2011 tarihinden sonra en az üç eğitim öğretim yılı boyunca fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığında Kur’an Kursu öğreticiliği yapmış olanların, kadro ve pozisyonlarına atanması öngörülüyor. Teklifin yasalaşması halinde, bu öğreticiler SGK prim günleri taban alınarak ilgili kadrolara atanacak ve SGK prim günlerindeki hak kayıpları iade edilecek.

Teklifin ilk maddesinde, 22 Haziran 1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna geçici bir madde eklenmesi öngörülüyor. Buna göre, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren en az üç eğitim öğretim dönemi hizmeti bulunan fahri Kur’an Kursu öğreticileri, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde müracaat etmeleri halinde, Başkanlıkça ilgili kadrolara atanacaklar.

Kanun teklifi, TBMM’de kabul edilmesi halinde, Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek ve Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN