Sencar ve Girasun: Başak Demirtaş aday olursa İmamoğlu seçilemez

Sencar ve Girasun: Başak Demirtaş aday olursa İmamoğlu seçilemez

Metropol Araştırma'nın sahibi Özer Sencar ve Rawest Araştırma'nın sahibi Roj Girasun cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adayı olması halinde Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kaybedileceğini öne sürdü.

VOA'ya konuşan araştırma şirketi sahipleri Roj Girasun ve Özer Sencar, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olması halinde, Ekrem İmamoğlu'nun kaybedebileceğini öne sürdüler. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin aday belirleme süreçleri devam ederken, DEM Parti'nin İstanbul adaylığı konusunda tartışmalar sürüyor. Başak Demirtaş'ın, halkın ve partisinin isteği doğrultusunda aday olabileceğini belirtmesi bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Rawest Genel Müdürü Roj Girasun, Başak Demirtaş'ın adaylığının kesinleşmesi durumunda, Ekrem İmamoğlu'na destek veren Kürt oylarının azalacağını ve bu durumun AK Parti adayı Murat Kurum'a avantaj sağlayacağını iddia etti. Girasun, Selahattin Demirtaş'ın önceki seçimlerdeki etkili rolüne atıf yaparak, Başak Demirtaş'ın adaylığının benzer bir etki yaratabileceğini ifade etti.

Metropoll Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar ise, İmamoğlu'nun mevcut durumda Kurum'un önünde olduğunu, ancak Başak Demirtaş'ın aday olması ve parti desteği alması durumunda İmamoğlu'nun kaybedebileceğini söyledi. Sencar, İYİ Parti ve Zafer Partisi'nin de İstanbul'da aday çıkaracak olmasının İmamoğlu'nun şansını azaltacağını belirtti. Sencar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul seçimlerinde rövanş almak isteyeceğini ve muhalefeti dizayn etme stratejisini sürdürdüğünü öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN