Serkan Özcan: IMF'den son aldığınız krediyi kullanmayacağınızı açıklayacak mısınız?

Serkan Özcan: IMF'den son aldığınız krediyi kullanmayacağınızı açıklayacak mısınız?

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Rezerv miktarımız yıl sonu 115 milyarı aşacak' sözlerine karşılık, "Uçağa alınan gazeteciler bir dahaki sefere şunları sorsunlar: 20 yıldır IMF karşıtlığından oy devşiriyorsunuz. IMF’nin son SDR tahsisini kullanmayacağınızı açıklayacak mısınız? Faize karşıydınız. Peki neden Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödüyoruz?'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası basın mensuplarına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, muhalefetin 'IMF' iddialarıyla ilgili, "Muhalefetin zaten bütün işi bu… Bu, tüm üye ülkelerin kullanımına açılmış bir kaynak. Bununla beraber rezerv miktarımız Allah nasip ederse yıl sonu itibarıyla 115 milyar doları yakalayacak. Fazlası olacak, azı olmayacak. Tabi muhalefetin hesapları daha farklıydı, bunlar çok daha düşük rakamlar planlıyorlardı, bunların hesapları tutmadı. Şimdi 115 milyar doların üzerine çıkacak olması bunlara dert oldu. Bu dert bunları geriyor. Öyle de olsa böyle de olsa inşallah biz 115 milyar doların üzerine böylece çıkmış olacağız." ifadelerine yer verdi.

'SON ALDIĞINIZ KREDİYİ KULLANMAYACAĞINIZI AÇIKLAYACAK MISINIZ?'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'rezerv miktarımız Allah nasip ederse yıl sonu itibarıyla 115 milyar doları yakalayacak. Fazlası olacak, azı olmayacak' sözlerini alıntılayarak şu ifadelere yer verdi:

''Uçağa alınan gazeteciler bir dahaki sefere şunları sorsunlar: 20 yıldır IMF karşıtlığından oy devşiriyorsunuz. IMF’nin son SDR tahsisini kullanmayacağınızı açıklayacak mısınız? Faize karşıydınız. Peki neden Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödüyoruz?''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN