Serkan Özcan: SDR tahsisi IMF kredisine dönüştü

Serkan Özcan: SDR tahsisi IMF kredisine dönüştü

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 'IMF SDR' açıklamasına tepki gösteren Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, "Kimse IMF’le stand-by anlaşması yaptınız demiyor. Çarpıtmayın" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada IMF SDR (Special Drawing Rights-Özel Çekme Hakkı) tahsisatlarının üye 190 ülkeye kota payları oranında yapıldığını belirtildi ve "Türkiye'ye, IMF'deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar dolar tahsis edilmiştir. IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmamış ya da program ilişkisine girilmemiştir. Bu imkan, tüm üye ülkelerin kullanımına açılmış bir kaynaktır" ifadelerine yer verdi.

'ÇARPITMAYIN'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamayı alıntılayarak "Kimse IMF’le stand-by anlaşması yaptınız demiyor. Çarpıtmayın" dedi.

"IMF kotamız nispetinde SDR tahsisi yaptı. Bunu da rakam olarak açıkladı" diyen Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Söylediğimiz şey net; madem ki IMF kredisine karşısınız, açıklamada belirttiğiniz gibi bu SDR’ı TCMB nezdindeki Hazine hesabında izlemeyin. Açıkça bu imkanının kamu maliyesinin finansmanında kullanılmayacağını, TCMB’den Hazine’ye kullandırılmayacağını açıklayın.

Böylece biz de SDR imkanının krediye dönüşmeyeceğine de sizin IMF’e sözde değil özde karşı olduğunuza da inanalım. O zaman ortada tezvirat falan kalmaz.

Son söz;

-Siyasi kariyerini IMF karşıtlığı üzerine kurmuş,

-IMF’in adını anmadan para aldığını söylemek zorunda kalmış,

-128 milyar dolar rezervi satıp, yedek akçeyi bütçeye aktarmış,

bir iktidarla 140 karakterli Twitter hesabından “SDR borç mu rezerv mi?” tartışması gereksiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN