Servis ve kıyafet desteğinden sonra memurlara bir kötü haber daha! O ödemeler artık yapılmayacak

Servis ve kıyafet desteğinden sonra memurlara bir kötü haber daha! O ödemeler artık yapılmayacak

Kamuda tasarruf uygulaması kapsamında başlatılan kısıtlamalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda servis ve kıyafet desteğinden sonra memurlara bir kötü haber daha geldi. O ödemeler de artık yapılmayacak. İşte detaylar…

Kamuda Tasarruf Genelgesi’nin personel servislerinin kaldırılmasını kapsayan düzenlemesinin ardından maliyet hesaplamaları yeniden başladı. Önümüzdeki 3 yıl boyunca uygulamada olacak olan kamuda tasarruf paketi, milyonlarca memuru doğrudan etkileyecek düzenlemeleri içeriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 milyon ve Mart'ta 477,3 milyon lira olarak gerçekleşti. 2023 yılının aynı dönemindeyse bu gider toplam 363.5 milyon liraydı. Söz konusu verilere göre, devletin servis taşımacılığına ödediği miktarın yaklaşık 3 kat arttığı gözlemlendi. Geçen yıl ise bu gider toplam 2 milyar 611 milyon lira olarak kaydedilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf Paketi ile toplu taşıma olan bölgelerdeki kamu personel servisi hizmetinin sözleşme bitiminde sonlandırılmasını planladıklarını açıkladı.

kamuda-tasarruf.jpg

SERVİS VE KIYAFET DESTEĞİNDEN SONRA BİR DARBE DAHA

Personel servislerinin kaldırılması ile beraber koruyucu giyim desteği gibi detayların ardından memurlara bir darbe daha geldi. Öyle ki son gelişmelerle birlikte memurların fazla mesai ücreti de tasarruf gündemine girmiş durumda.

Gazeteci Turhan Bozkurt’a göre, tüm memur servislerinin yıllık maliyeti 2,5 milyar TL’yi aşıyor. Bozkurt servislerin kaldırılması sonrasında aynı ücretin hatta daha fazlasının toplu taşıma için harcanacağına vurgu yaptı.

yeni-proje-27.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN