Sezonun ilk hasadı coşkuyla yapıldı! Güneydoğu Anadolu'nun en büyük geçim kaynağı, 20-30 kat verim bekleniyor

Sezonun ilk hasadı coşkuyla yapıldı! Güneydoğu Anadolu'nun en büyük geçim kaynağı, 20-30 kat verim bekleniyor

Güneydoğu Anadolu'nun hububat merkezinde sezonun ilk hasadı coşkuyla yapıldı! Bölgenin en büyük geçim kaynağı! Ülkenin en önemli tarım potansiyeline sahip! 20-30 kat verim bekleniyor...

Mevsiminin gelmesiyle Adıyaman'da hasat başladı. İlk hasat coşkuyla gerçekleştirildi. Yağışlar sayesinde bol verimlilik yaşanıyor. Geçen seneye kıyasla yüzde 30 artan bir verim bekleniyor.

ÜRETİMDE ARTIŞ GÖZLENİYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden Adıyaman'da arpa hasadı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, bu yıl verimde yüzde 30 artış beklediklerini belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önde gelen tarım merkezlerinden biri olan Adıyaman'da arpa hasadına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, merkeze bağlı Kuyulu köyü kırsalında gerçekleştirilen hasat sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kıyas, Adıyaman'ın hem bölgenin hem de ülkenin önemli bir tarım şehri olduğunu vurgulayarak "İlimiz, bölgenin ve ülkemizin önemli tarım potansiyeline sahip illerinden biri. En büyük ekim alanlarımız, buğday ve arpadan oluşmaktadır. Yaklaşık 570 bin dekar buğday, 570 bin dekar arpayla en büyük ekim alanımız bu iki üründen meydana gelmektedir. Geçen yıl her iki üründen de 210 biner ton üretim elde ettik." dedi.

TARIMIN MERKEZİ ADIYAMAN

Verimde ciddi artışlar beklendiğini belirten Kıyas, şunları söyledi: "Bu sene özellikle yağışların mevsime yayılması üreticilerimizi sevindirdi. Ürünün hem çıkış dönemi hem başağa kalkma dönemi hem de sap doldurma döneminde düzenli yağış oldu. Bu da verimin artmasını sağladı. Yani özellikle kuru tarım alanlarımızda, sulu tarım alanlarımız gibi bir verim oluşmaya başladı. Biz, bu yıl geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 ile 30 artan bir verim bekliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN