Sibirya alarmı! Kar metrelerce yağacak…. Bildiğiniz kar yağışını unutun

Sibirya alarmı! Kar metrelerce yağacak…. Bildiğiniz kar yağışını unutun

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla kışın yaklaştığına dair önemli bir bilgiler aktardı. Özellikle Rusya'da beklenen bu değişimin, Türkiye'ye de yansımaları olabileceği konusunda dikkat çekti...

Uzman isim Kerem Ökten'in açıklamalarına göre, 31 Ekim'de Rusya'nın tamamı karla kaplı olacak. Bu durum, Kuzey yarım küre için sert bir kışın yaklaşmakta olduğunu gösteriyor. "Rusya'nın tamamı 31 Ekim'de kar ile kaplanabilir. Bu durum Kuzey yarım kürede sert kışın habercisidir..." ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'DE BEKLENEN SERİNLİK

Rusya'da yaşanacak bu meteorolojik değişimin Türkiye'ye etkisi olması durumunda, özellikle Doğu bölgesi ve Karadeniz bölgemizde serinlemeler bekleniyor. Özellikle kış aylarında Rusya'dan gelen soğuk hava dalgalarının Türkiye üzerinde etkili olduğunu bilen Ökten, "Eğer bu soğuklar Türkiye'ye gelirse, başta Doğu bölgesindeki illerimiz olmak üzere Karadeniz'de de serinleme meydana gelebilir." uyarısında bulundu.

2.jpg

Meteorolojik tahminlere göre önümüzdeki aylarda sıcaklık değerlerinin nasıl seyredeceği ve bu soğuk hava dalgalarının Türkiye'ye ne zaman ulaşabileceği konusunda daha detaylı bilgilere ulaşmak için yetkililer sürekli olarak güncellemeler yapmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN