Sıcak illerde yeni dönem: Apartmanda oturanları ilgilendiriyor! 5 ilde zorunluluk kalktı

Sıcak illerde yeni dönem: Apartmanda oturanları ilgilendiriyor! 5 ilde zorunluluk kalktı

Adana, Antalya, Mersin, Muğla ve Hatay’ın bazı ilçelerinde merkezi ısıtma zorunluluğu kalktı! Yeni düzenlemeyle sıcak iklim bölgelerinde bireysel ısınma sistemlerine geçiş başlarken enerji tasarrufu ve düşük fatura dönemi başlıyor. İşte detaylar...

Adana, Antalya, Mersin, Muğla ve Hatay’ın bazı ilçelerinde merkezi ısıtma sistemi kurulması zorunluluğu, “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”ndeki değişiklikle kaldırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan güncellemeyle sıcak iklim bölgelerinde bireysel ısıtma sistemlerinin daha verimli ve ekonomik olması öne çıktı.

Bakanlığa bağlı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Enerji Performansı Direktifi işbirliğiyle hazırlanan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme, şehirlerde enerji verimliliğini artırmayı ve karbon salımını azaltmayı hedefliyor.

TS 825 STANDARDI KAPSAMINDA YENİ BİNALAR İÇİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTIYOR

Yönetmelikle birlikte “TS 825 Isı Yalıtım Kuralları” standardı güncellenerek, yeni binalarda enerji tüketiminin daha düşük olması sağlanıyor. Çevre dostu çözümlerin ön plana çıktığı bu değişiklikle, enerji performansını belirleyen mekanik tesisatların periyodik bakım, kontrol ve raporlama süreçleri de netleştirildi.

SORUMLULUKLAR GENİŞLETİLDİ, DENETİM SIKILAŞIYOR

Yapı ruhsatı veren idareler ve enerji kimlik belgesi düzenleyen kuruluşların sorumlulukları artırıldı. Yeni düzenleme, kontrol ve bakım süreçlerinde görev tanımlarını genişleterek, uygulamaların etkin şekilde yürütülmesini hedefliyor.
Bu değişiklikle sıcak iklim bölgelerinde enerji maliyetlerinin düşürülmesi, sürdürülebilir şehirlerin inşa edilmesi ve karbon emisyonlarının azaltılması bekleniyor.

sicak-illerde-yeni-donem-apartmanda-oturanlari-ilgilendiriyor-5-ilde-zorunluluk-kalkti-1

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN