Sıcaklık 5 derece birden düşecek! Kışlıklarınızı çıkartmanın tam vakti: O tarihten itibaren başlıyor...

Sıcaklık 5 derece birden düşecek! Kışlıklarınızı çıkartmanın tam vakti: O tarihten itibaren başlıyor...

Son yılların en sıcak yaz mevsimlerinden birini geçiren Türkiye'de sıcaklıklar düşmeye başladı. Serinleyen havanın yeniden ısınacağını belirten uzmanlar tarih vererek sıcaklıkların düşeceği günü işaret etti. Sıcak hava dalgalarının ülkeyi terk etmesiyle birlikte bahar sıcaklıkları başlayacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan hava olayları vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı. Yaz mevsiminin başından itibaren yükselen sıcaklıklar son günlerde düşüş gösteriyor. El Nino ile başlayan yaz mevsiminde küresel ısınma ve mevsim değişikliğinin etkisi de büyük oldu.

SICAKLIKLAR O TARİHTE GİDİYOR

Her geçen gün yükselen sıcaklıklar peş peşe rekor kırarken ülkemize giren sıcak hava dalgaları başka bir boyut kazandırdı. Yılların kıramadığı sıcaklık rekorları duyurulurken Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ve Basra sıcaklıkları beraberinde kuraklığı da getirdi.

Artan nüfus ve sıcaklık nedeniyle barajların doluluk oranları hızla düşerken yağış gelmemesi durumu daha da kritik bir noktaya taşıdı. Sonbahar mevsimine günlerin kalmasıyla birlikte uzman isimlerden müjdeli haberler gelmeye başladı.

134002.jpg

TÜRKİYE SERİNLEYECEK

Yaz mevsimi boyunca etkisini gösteren sıcaklıklar nihayet ülkeyi terk ediyor. Sosyal medya üzerinden sık sık hava olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kerem Ökten'den müjdeli haber geldi. Bugün itibariyle tekrardan yükselecek olan sıcaklıkların paylaştığı tarihten itibaren düşmesi bekleniyor.

Serinleme sürecine giren ülkeye dair detaylar paylaştı. 1 Eylül tarihinden itibaren serinleyeceğini söyleyerek, "Serinleme başlıyor. 1 Eylül itibariyle 1.500 metre yukarıdaki hava sıcaklığı 5 derece düşecek. Bu durum bunaltıcı havayı kıracak. Eylül ayının karakteristiğini biliyorsunuz. Sıcaklık dalgalanmaları sıkça görülür..." ifadelerini paylaştı.

Bir diğer paylaşımında ise sonbahar mevsimine girilmesiyle birlikte bol yağışlı bir 6 ay geçireceğimizi vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN