Sıcaktan bunalan oraya koşuyor! 2 bin 241 rakımda hem kamp hem deniz keyfi: Çevre illerden akın akın

Sıcaktan bunalan oraya koşuyor! 2 bin 241 rakımda hem kamp hem deniz keyfi: Çevre illerden akın akın

Ağrı'da bulunan ve 2 bin 241 metrelik rakımda yer alan Balık Gölü, tüm Türkiye'de etkili olan yüksek sıcaklıklardan bunalan vatandaşların kaçamak noktası oldu. İşte, 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü'nde vatandaşların serinleme yöntemi...

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinin kuzey bölümünde yer alan Balık Göl'ü, balık ve kuş türlerinin dışında doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerine unutulmayacak bir tatil deneyimi yaşatıyor.

Sıcaklıkların 40 dereceyi gördüğü Ağrı'nın dışında Iğdır ve çevre illerden de birçok vatandaş kalabalık gruplar halinde serinlemek için göle akın ediyor.

p-h-2-1.jpg

HEM KAMP HEM SU SPORU

Gölün çevresine kamp ve mesire alanları kuran vatandaşlar, ayrıca su sporları ve tekne gezintileri yaparak da eğlenceli vakit geçiriyor.

p-h-2-2.jpg

SINIRDA OLMASI BİRÇOK KİŞİ İÇİN AVANTAJ

Gölü ziyarete gelen vatandaşlardan Murat Akkuş, Balık Gölü'nün Ağrı ile Iğdır sınırlarında olmasından dolayı ziyaretçi akınına uğradığını belirtiyor.

Gölün hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edilmeye uygun olduğunu söyleyen Akkuş, "Yaz ve kış sporları yapılabilecek bir yer. Son zamanlarda yerel halklardan da Iğdır, Ağrı ve çevre illerden rağbet gören bir yer." ifadelerini kullandı.

p-h-2-3.jpg

Göl ve etrafında çeşitli doğa sporlarının da yapıldığını aktaran Akkuş, "Özellikle trekking, dağcılık, dağ faaliyetleri yapılıyor. Su sporları yapılıyor, kışın özellikle buz altı dalışları yapılıyor. Yazın da hem balıkçılık hem de hobi botlarıyla göle açılmak isteyenler olabiliyor. Bu mevsimde kavurucu sıcaklarda insanların yüksek irtifalarda serinlemek için tercih ettiği sulak alanlardan biri." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN