Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda 13 tutuklama

Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda 13 tutuklama

CHP'li Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmanın üçüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında aranan bir kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'li Şile Belediyesi'ne yönelik "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "irtikap", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın üçüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edilirken, mahkeme 13 kişinin tutuklanmasına, 4 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

ÜÇÜNCÜ DALGA OPERASYONDA 17 GÖZALTI

Soruşturma kapsamında 26 Haziran'da İstanbul ve İzmir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. İlk etapta 16 kişi gözaltına alınırken, hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 17'ye yükseldi.

13 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Öte yandan soruşturma kapsamında aranan bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

SORUŞTURMADA DAHA ÖNCE DE TUTUKLAMALAR YAŞANMIŞTI

Şile Belediyesi'ne yönelik soruşturmanın ilk operasyonunda, aralarında Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın da bulunduğu çok sayıda şüpheli tutuklanmıştı. Daha sonra düzenlenen ikinci dalga operasyonda da 15 kişi tutuklanırken, soruşturma yeni gözaltılar ve operasyonlarla devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN