Şimşek: Türkiye'yi AB'ye sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz

Şimşek: Türkiye'yi AB'ye sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz

AB, Gümrük Birliği'nin modernize edilmesi ve vize kolaylığı için ilk adımların atılması gerektiği çağrısında bulunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "AB-Türkiye siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerinin durumu" hakkındaki raporunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Türkiye ve AB birlikte daha güçlü" vurgusu yaptı. Şimşek, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi, Brüksel'deki komisyon binasında AB-Türkiye ilişkilerine dair Komisyon raporunu sundu. Yapılan sunumda ikilinin vize kolaylığı ve Gümrük Birliği'nin modernizasyonu önerisi verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından İngilizce paylaşım yaparak Avrupa Komisyonu'nun "AB-Türkiye siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerinin durumu" hakkındaki son raporunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Şimşek, komisyon ve yüksek temsilci tarafından önerilen önlemlerin, teşvik edici ve olumlu gelişmelere işaret ettiğini kaydetti.

"TÜRKİYE VE AB BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ"

Şimşek, özellikle ekonomi, enerji ve ulaştırma konularında AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Diyaloglarının yeniden başlatılması, ortaklık konseyi ve bakanlar düzeyinde Yüksek Düzeyde Siyasi Diyalog toplantılarının kaldığı yerden devam etmesi, AB-Türkiye Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna ilişkin taslak müzakere çerçevesine ilişkin görüşmelerin yeniden canlandırılması, Avrupa Yatırım Bankası'nın Türkiye'deki tüm sektörlerdeki faaliyetlerine yeniden başlamaya davet edilmesi, AB'deki Türk iş insanları, öğrenciler, Türk vatandaşları ve aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarının hafifletilmesi çağrılarına dikkati çekti.

"Türkiye ve AB birlikte daha güçlü" vurgusu yapan Şimşek, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN