Şırnak, Diyarbakır, Van, Hakkari, Iğdırlılar dikkat! Saatte 60 km ile vuracak her yeri perişan edecek... Önleminizi alın

Şırnak, Diyarbakır, Van, Hakkari, Iğdırlılar dikkat! Saatte 60 km ile vuracak her yeri perişan edecek... Önleminizi alın

Son dakika haberi... Ekim ayı ile birlikte soğuk hava dalgası etkisini günden güne arttırmaya devam ediyor. Beklenen yağışlar henüz yurda gelmedi ancak soğuk hava iyice kendisini göstermeye başladı. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hangi bölgelerde yağış var?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Muş, Ağrı, Şırnak, Diyarbakır, Van, Hakkari, Iğdırlılar dikkat! Kerem Ökten saat verip uyardı. Saatte 60 km ile vuracak her yeri perişan edecek!

Eylül ayında etkili olan sağanak yağışlar Ekim ayı ile birlikte yerini soğuk hava dalgasına bırakmış durumda. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hava sıcaklıkları 4-5 derece düşerken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Yağışlar hangi bölgelerde devam edecek?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Muş, Ağrı, Şırnak, Diyarbakır, Van, Hakkari, Iğdırlılar dikkat! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten saat verip uyardı. Saatte 60 km ile vuracak her yeri perişan edecek! Hemen önleminizi alın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

fdfdf-24.jpg

Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

YAĞIŞLAR:

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt çevreleri ile Batman’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! SAATTE 60 KM İLE VURACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için sarı kodlu uyarı yapıldı. Hem sağanak yağış hem de kuvvetli yağış vuracak. Bu iller ise Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Iğdır olarak kaydedildi.

hghg-61.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

10 EKİM 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

11 EKİM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

12 EKİM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

13 EKİM 2023 CUMA GÜNÜ

h4-001.png

14 EKİM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN