Şırnak'ta anız yangını kabusu! 7 köyü etkisi altına aldı

Şırnak'ta anız yangını kabusu! 7 köyü etkisi altına aldı

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan anız yangını, 7 köyü etkiledi. İdil Belediyesi'nin yanı sıra Cizre ve Silopi belediyelerinin itfaiye ekipleri yangını söndürmek için seferber oldu. Yangın 12 saatin sonunda kontrol altına alındı.

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, köylülerin ve itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

9529606.jpg

Ancak, yangın rüzgarın etkisiyle tekrar başladı ve kısa sürede büyüyerek çevresindeki 7 köyü etkisi altına aldı.

9529429.jpg

İDİL BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İdil Belediyesi, yaptığı açıklamada yangının durumunu ve müdahale çalışmalarını şu sözlerle bildirdi:

9529432.jpg

"Suriye tarafından rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen anız yangını İdil ilçesine bağlı 7 köyü etkilemiştir. Yangın haberi üzerine İdil Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangını söndürmek için araç ve ekiplerimizle birlikte yangının olduğu bölgeye intikal etmiştir. Sınır hattı boyunca süren yangını söndürmek için Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi araç ve ekipleriyle birlikte bölgeye intikal etmiştir."

9529434.jpg

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Rüzgarın da etkisiyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken itfaiye ekiplerinin ve vatandaşların alevlere müdahalesi sürüyor.

9529433.jpg

12 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, 12 saatin sonunda saat 05.00 sıralarında kontrol altında alındı. Bölgede soğutma ve hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN