Sis, sağanak, çığ riski kapıda! Meteoroloji’den hava durumu alarmı

Sis, sağanak, çığ riski kapıda! Meteoroloji’den hava durumu alarmı

Türkiye’nin Hava Durumu: Sıcaklıklar Artarken Yağışlar ve Çığ Tehlikesi de Gündemde

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde bulutların etkili olacağı bir gün bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz’in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Malatya ve Ordu çevrelerinde ve Samsun’un doğusunda sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara hazırlıklı olunmalı.

Ülkenin diğer bölgelerinde ise gökyüzü parçalı ve az bulutlu olacak. Batı kesimlerde sabah ve gece sis ve pusun görülmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ riski bulunuyor. Bu alanlarda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda dikkatli olunması gerekiyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU DETAYLARI:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir gün bekleniyor. Güney ve doğu kesimlerinde sabah ve akşam saatlerinde pus ve sis görülebilir.
Ege Bölgesi: Hava parçalı ve az bulutlu olacak. İç kesimlerde sabah ve gece pus ve sis oluşabilir. Batı kesimlerinde kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgarlara dikkat.
Akdeniz Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta Akdeniz’in iç kısımları ile Doğu Akdeniz’in doğusunda sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. İç kesimlerde kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar etkili olacak.
İç Anadolu Bölgesi: Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Güney kesimlerde kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.
Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek olan bölgede, kuzey bölgeleri ile Malatya çevresinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Çığ tehlikesi ve kar erimeleri nedeniyle heyelan riskine karşı dikkatli olunmalı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir gün bekleniyor. Bölgenin batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçebilir.

Tüm vatandaşların hava durumu uyarılarına dikkat etmeleri ve özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerde tedbirli olmaları gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN