Sivaslılara müjdeler olsun! Bakan duyurdu: Malatya’ya kadar uzanacak

Sivaslılara müjdeler olsun! Bakan duyurdu: Malatya’ya kadar uzanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Sivas’tan Malatya’ya uzanacak olan 224 kilometrelik hızlı tren projesinin tamamlandığını ve proje onaylarının gerçekleştirildiğini söyledi.

.Uraloğlu, proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin tamamlandığını ve yatırım programına teklif edildiğini belirtti. Eğer 2024 yatırım programını alabilirlerse, ihale sürecini başlatacaklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, aksi takdirde 2025 yatırım programında yer alacaklarını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında 2023 yılının üzüntüyle geçtiğini ve özellikle 6 Şubat depremlerinde yaşanan can kayıpları ve tahribatın bu üzüntüyü daha da artırdığını belirtti. Ancak devletin deprem sonuçlarını ortadan kaldırmak adına çalışmalar yaptığını ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekenleri yaptığını söyledi. Ulaştırma yapıları anlamında da benzer çalışmaların yapıldığını ifade eden Uraloğlu, önemli bir sıkıntı olmadığını belirtti.

img-1330.jpeg

Deprem konutlarının bağlantı yollarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini vurgulayan Uraloğlu, bu konuda incelemelerde bulunduklarını ve yakın zamanda tamamlanacaklarını belirtti. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğünün Malatya’da yürüttüğü diğer çalışmalara da değinen Bakan Uraloğlu, Kuzey Çevre Yolu’nun çalışmalarının hızlandırılacağını ve Malatya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılacağını söyledi.

Uraloğlu, konuşmasının devamında Malatya’nın Türkiye’ye hizmet eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın memleketi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin geleceğini planladıklarını ve Sivas’tan Malatya’ya uzanacak olan hızlı tren projesinin tamamlandığını ve ihale sürecinin başlatılacağını söyledi.

Son olarak, Bakan Uraloğlu seçim sürecine dikkat çekti ve AK Parti olarak seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Gazze’deki saldırıların sona ermesini temenni etti ve yeni yılın daha umut verici bir yıl olmasını diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN