Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı

Hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'suç işlemeye tahrik' konularından soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddiasına ilişkin bir paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, ağabeyi Haluk Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu bir grubun fotoğrafı kullanan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz bu sabah gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Yavuz ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldı.Yavuz, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "yanıltıcı bilgiyi yaymak" suçlamasıyla tutuklandı.

Yavuz, gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, İBB’nin herhangi bir biriminde hiç çalışmadığını, aleyhindeki suçlamalarla ilgili dava açacağını belirterek, kazanacağı tazminatı ise Gazzeli çocuklara ve ÇYDD'ye bağışlayacağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN