Siyasilerden hayatını kaybeden Tahir Demirtaş için başsağlığı mesajı

Siyasilerden hayatını kaybeden Tahir Demirtaş için başsağlığı mesajı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından siyasi isimler, Selahattin Demirtaş'a taziye dileklerini iletti.

Halkların Demokratik Partisi'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın hayatını kaybetti. Bir süredir Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ve yoğun bakımda olan Demirtaş’ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tahir Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesi kalp krizi geçirmişti. Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş, ameliyat sonrası Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır'a getirilmişti.

Selahattin Demirtaş, hayatını kaybeden babası için taziye mesajı yayımlayan herkese teşekkür etti.

İşte Diyarbakır'da bu sabah saatlerinde yaşamını yitiren Tahir Demirtaş için siyasilerden gelen taziye mesajları...

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Değerli yoldaşımız Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ömrü cezaevi kapılarında, acılarla geçen ama her zaman barışı savunmakta tek bir geri adım dahi atmayan Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm halklarımıza sabır diliyoruz. Yıllardır ailelerimizden ve sevdiklerimizden uzakta, zulümle ve ölümle bizi karşı karşıya bırakan bu sisteme karşı mücadelemizde başarıya ulaşacağız. Bu karanlık dayatma kaderimiz değildir. Acıların son bulduğu, ömürlerin cezaevi kapılarında geçmediği; adalet ve barış dolu bir ülkeyi kuracağımızın sözünü yineliyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Selahattin Demirtaş'ın vefat eden babası Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet diliyor, Demirtaş ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, "Önceki Dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın değerli babası Tahir Demirtaş’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Başta siyasi tutsak olarak cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş ve kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Halkların Demokratik Partisi'nin önceki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş'ın yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim. Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet, Demirtaş ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "HDP eski Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın vefat eden babası Tahir Demirtaş’a Allah’tan rahmet, tüm ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN