Siyasilerden İsrail'in TRT ekibini hedef almasına tepki: Zulüm sadece Gazze ve Gazzeliler için değil

Siyasilerden İsrail'in TRT ekibini hedef almasına tepki: Zulüm sadece Gazze ve Gazzeliler için değil

Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalayan İsrail ordusunun saldırısında aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. Siyasi liderlerden saldırıya peş peşe tepkiler geldi. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, "Zulüm sadece Gazze ve Gazzeliler için değil, terör devletinin karşısında insanlık onurunu ayakta tutmaya çalışan herkes için devam ediyor!" dedi.

İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. TRT Arapça'nın kameramanı Sami Şahade'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, İsrail'in Nuseyrat Kampı'na düzenlediği hava saldırısında TRT Arabi ekibinden kameraman Sami Şahada'nın ayağını kaybettiğini, muhabir Sami Berhum'un durumunun iyi olduğunu belirtti.

Siyasi liderlerden saldırıya ilişkin tepkiler gecikmedi.

"ZULÜM SADECE GAZZE VE GAZZELİLER İÇİN DEĞİL..."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail güçlerinin Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında ağır yaralanan gazetecilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Davutoğlu, "Zulüm sadece Gazze ve Gazzeliler için değil, terör devletinin karşısında insanlık onurunu ayakta tutmaya çalışan herkes için devam ediyor" mesajını verdi.

"SALDIRIYA MARUZ KALAN TRT ARABİ EKİBİNE GEÇMİŞ OLSUN"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin kınama mesajı yayınlayarak "Saldırıya maruz kalan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralanan kameraman Sami Şahada’ya acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ KOŞULLARINI DÜNYAYA DUYURAN GAZETECİLERİ HEDEF ALMASINI LANETLİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından saldırıya tepki gösterdi. Özel, paylaşımında "İsrail'in Ramazan Bayramı'nda Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırı sırasında savaş koşullarını dünyaya duyuran gazetecileri hedef almasını lanetliyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN