Soğan doğrarken gözlerinizden damla akmayacak! 1 tane kaşık yeterli! İşte basit çözümü

Soğan doğrarken gözlerinizden damla akmayacak! 1 tane kaşık yeterli! İşte basit çözümü

Soğan doğrarken gözleri yaşaranlar bu çözüme bayılacak. Bu yöntemi uygulayanın gözünden tek damla dahi akmıyor. 1 adet metal kaşık varsa göz yaşarması sorunu da kalmayacak. İşte göz yaşarmadan soğan doğramanın çözümü…

Soğan doğrarken şırıl şırıl akan gözyaşlarınız artık tarihe karışıyor. Usta şeflerin uyguladığı Bu yöntem ile Gözleriniz bir daha asla yaşarmayacak. Göz yaşarmasını önleyecek birçok farklı yöntem bulunurken İçlerinde bir tanesi var ki hepsini sollayıp geçiyor. İşte göz yaşarmadan soğan doğramanın çözümü…

SOĞAN DOĞRAMANIN PRATİK YOLU

1. Soğanı buzlukta bekletin

Kuru soğanı doğramadan önce buzlukta bir süre bekletmek içerisindeki Uçucu maddelerin etkisini azaltarak göz yanmasını önlemektedir.

su-altinda-dogramak.jpg

2. Su altında doğrayın

Su altında doğranan soğan Uçucu maddelerin suya karışmasına neden olurken göz yaşarması problemini de en aza indirecektir.

sogan-goz-yakmasi.jpg

3. Maske takın

Soğan doğrarken ağzınızı ve burnunuzu kapatacak şekilde bir maske takmanız da soğan etkisini en aza indirecektir.

goz-yanmasi.jpg

4. Hızlıca doğrayın

Tüm bu yöntemlerin yanı sıra soğanı hızlıca ve az keserek doğramanız da göz yaşarma problemine en aza indiriyor.

sogan-dograrken-aglamak.jpg

5.Ağzınıza metal kaşık alın

Usta şeflerin soğan doğrarken uyguladığı bu yöntem ile göz yaşarması sorunu da ortadan kalkıyor. Soğan doğrarken ağzınıza bir tane metal kaşık almanız soğanın göz yakıcı etkisini en aza indiriyor.

SOĞAN NASIL KAVRULUR?

Soğan kavurma işleminden önce doğru bir şekilde kesmek gerekiyor. Dilimler şeklinde kestiğiniz soğanı hızlı bir şekilde pişirerek homojen bir kavrulma sağlayabilirsiniz.

Soğanları kısık ateşte yavaş yavaş kavurarak Hem besin değerini öldürmeden hem de acı bir tat bırakmadan kavurabilirsiniz.

Soğan kavurma işleminde sürekli karıştırmak eşit bir şekilde pişmeyi sağlarken yanmasının da önüne geçiyor.

Soğan kavururken içerisine bir miktar tuz eklemek lezzetin daha çok ortaya çıkmasını sağlayacaktır.Bunun yanı sıra içerisine şeker eklerseniz de daha karamelize olmuş soğanlar elde edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN