Soğuklar bitti diye sevinmeyin! Kar yağışları çok fena geliyor! 21 il için peş peşe uyarı yapıldı

Soğuklar bitti diye sevinmeyin! Kar yağışları çok fena geliyor! 21 il için peş peşe uyarı yapıldı

Bahar yüzünü gösterdi derken soğuk havalar bir kez daha geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için kar uyarısında bulundu. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Ülke genelinde yağış beklentisi devam ederken sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı aktarıldı. Doğu Akdeniz Doğu Anadolu'nun Güney ve batı kesimleri ile birlikte Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise toz taşınımına karşı uyarılar peş peşe yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu çevrelerinde yağışların yerel ve kuvvetli olacağı ifade edilirken sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı kuvvet ya da kuvvetli yağışlara karşı uyarılar peş peşe yapıldı. Uzmanlar olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşları tek tek uyardı.

yagis-yagmur.jpg

RÜZGARLAR SERT ESECEK

Doğu Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ile birlikte İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusunda rüzgarın güney yönünden kuvvetli esmesi bekleniyor.40-70 km/saat hızda esmesi beklenen Rüzgarlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması çağrısına yapıldı.

TOZ TAŞINIMINA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklentisi olduğu belirtildi. Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşüş olacağı ifade edilirken yer yer çamur yağışlarının da görülebileceği aktarıldı.

yagmur-yagisi-1.jpg

MARMARA

Bölgede çok bulutlu bir hava etkili olurken bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Öğle saatlerinde Kırklareli İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağışların şiddetli olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu bir hava etkili olurken bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışları bekleniyor.

hava-ruzgar.jpg

AKDENİZ

Bölgede çok bulutlu bir hava etkili olurken sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu Akdeniz'de ise yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney yönünden esmesi bekleniyor. Bölgede toz taşınımına karşı uyarılar peş peşe sıralandı.

İÇ ANADOLU

Bölgede çok bulutlu bir hava etkili olurken aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Rüzgar Güneydoğu kesimlerinden Güney yönünde 40-60 km/saat hızda esecek.

kar-yagmasi-1.jpg


BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Sabah saatleri neden itibaren Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağışların kuvvetlenmesi bekleniyor.

hava-yagisli.jpg


DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu bir hava etkili olurken bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Yağışların bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yerel ve kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar ise güney yönünden kuvvetli kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bölgenin güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Yağışların yerel ve kuvvetli olması beklenirken toz taşınımına karşı da uyarılar yapıldı.

ruzgar.jpg

21 İL İÇİN UYARI YAPILDI


Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye için sarı kollu gök gürültülü ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Bingöl, Erzincan ve Tunceli'de ise sarı kod uyarısı yapılırken yağmur ve kar yağışlarının etkili olacağı belirtildi.
Bitlis, Hakkari, Muş, Mardin, Siirt, Van, Batman ve Şırnak için sarı kod uyarısı yapılırken yağmur kar ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN