Soğuktan eve kapananlara Meteorolojiden müjde! Hafta sonuna planları yapın: O illerde bahar havası yaşanacak

Soğuktan eve kapananlara Meteorolojiden müjde! Hafta sonuna planları yapın: O illerde bahar havası yaşanacak

Hafta sonu planı yapanlara meteorolojiden sevindiren haber paylaşıldı. Son değerlendirmelere göre, bahar havası hafta sonu milyonlarca vatandaşı karşılayacak. İstanbul başta olmak üzere neredeyse ülke genelinde yaz gününe ait sıcaklıklar bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hafta sonu paylaşımı geldi. Hafta sonu itibariyle bahar havasının hakim olacağı belirtilerek, plan yapanlara müjdeli haberi verdi. Hava durumu değerlendirmesine göre birçok bölgede yaz sıcaklıkları bekleniyor. İşte meteorolojiden gelen müjde...

HAFTA SONUNA PLAN YAPIN

Meteoroloji kaynakları tarafından paylaşılan Afrika sıcaklıkları üzerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu değerlendirmesi paylaşıldı. Hafta sonu itibariyle beklenen Afrika sıcaklıklarıyla, milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. MGM tarafından yapılan hafta sonu değerlendirmesinde, yaz sıcaklıkların tekrar geleceği işaret edildi.

Yurdun güney kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğu bölgelerinde ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında sağanak yağış ile yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ülkenin geri kalan kısmında ise parçalı ya da az bulutlu geçeceği düşünülüyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sise karşı sürücülerin dikkatli olması öneriliyor.

1646426883-24-sportishka-com-p-piknik-u-vodi-turizm-krasivo-foto-28.jpg

SICAKLIKLAR ARTACAK

Afrika sıcaklıklarıyla birlikte yurt genelinde sıcaklık değişimleri bekleniyor. Hafta sonu sıcaklıklar doğu kesimlerinde mevsim normallerinde yer alacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR ŞİDDETİ

Rüzgar şiddetine dair değerlendirmede ise, güneyli yönlerden hafif, ara sora orta kuvvette, hafta sonu için ise öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nde güneybatı yönlerinden kuvvetli (40 - 60 km / saat) şiddetinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini paylaştı.

İşte Hafta Sonu Beklenen Hava Durumu;

21 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ HAVA DURUMU HARİTALI

haritatahmingun1.png

22 EKİM PAZAR GÜNÜ HAVA DURUMU HARİTALI

haritatahmingun2.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN