Son anketten çıkan çarpıcı sonuç: Gıda ve kira masrafları vatandaşı ezdi!

Son anketten çıkan çarpıcı sonuç: Gıda ve kira masrafları vatandaşı ezdi!

Metropol Araştırma'nın son anketi, enflasyonun Türk halkını nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor. Ankete katılanların %38,2'si gıda masraflarını karşılamakta zorlanırken, kira masrafları %27 ile ikinci sırada yer alıyor. Isınma, yakıt ve elektrik masrafları (%16,4) ve ulaşım masrafları (%8,3) da önemli bir yük oluşturuyor.

Metropol Araştırma'nın sahibi Prof. Dr. Özer Sencar, her ay düzenledikleri "Türkiye'nin Nabzı" araştırmasının sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaştı. 28 ilde 1770 kişi ile gerçekleştirilen ankette, vatandaşların enflasyonun en çok hissedildiği alanlar ve masrafları karşılama konusundaki zorlukları ortaya kondu.

VATANDAŞ EN ÇOK GIDA MASRAFLARINDA ZORLANIYOR

Ankete katılanların yüzde 38,2'si gıda masraflarını karşılamakta en çok zorlandıklarını belirtirken, kira masrafları ikinci sırada yüzde 27 ile yer aldı. Isınma, yakıt ve elektrik masrafları yüzde 16,4 ile üçüncü sıradayken, ulaşım masrafları yüzde 8,3 ile dördüncü oldu. Katılımcıların yüzde 10,1'i ise fikir belirtmedi veya cevap vermedi.

Gelir düzeylerine göre yapılan ayrıma göre, yüksek gelir grubundaki katılımcıların yüzde 28,6'sı kira masraflarını, yüzde 19'u gıda masraflarını, yüzde 14,3'ü isınma-elektrik ve ulaşım masraflarını karşılamakta zorlandığını ifade etti. Yüksek gelir grubunun yüzde 23,8'i ise herhangi bir cevap vermedi.

ORTA VE DÜŞÜK GELİR GRUBUNDA SORUNU AYNI

Orta gelir grubundaki katılımcılar arasında gıda masraflarını karşılama zorluğu yüzde 39,3 ile en yüksek oranda hissedilirken, düşük gelir grubunda bu oran yüzde 42,3'e çıktı. Her iki gelir grubunda da gıda masrafları, diğer masraflara göre daha fazla zorluk yaratıyor.

Anket sonuçları, Türkiye'deki vatandaşların ekonomik zorluklar karşısında en çok gıda ve kira masraflarında sıkıntı yaşadığını gösteriyor. Isınma, yakıt ve elektrik ile ulaşım masrafları da önemli bir bölümü etkileyen diğer alanlar arasında yer alıyor. Bu sonuçlar, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları ekonomik zorlukların bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN