Ayhan Bora Kaplan davasında iki tahliye

Ayhan Bora Kaplan davasında iki tahliye

Ayhan Bora Kaplan davasında 20’si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi. Tutuklu sanıklar Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar’ın tahliyesine karar verildi. Davanın bir sonraki duruşması 9 Eylül’de görülecek.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar verildi. Toplamda 20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada, tutuklu olarak yargılanan Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar'ın tahliyesine karar verildi.

Davanın devam ettiği Sincan Cezaevi'nde gerçekleşen duruşmada, sanık avukatları tarafından yapılan savunmalar dikkat çekti. Mahmut Gökhan Çanga'nın avukatı Mert Doğan, müvekkilinin cinayet suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu ancak dosyada yer alan tanık beyanlarının çelişkili olduğunu belirtti. Doğan, Gökhan'a yönelik operasyon sırasında görevli bir komiserin kendisine "Aslında bu işin cinayet olmadığını biliyoruz." dediğini ifade etti ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Çanga'nın diğer avukatı Ela Leyla Umur ise, yargılamanın bir kör dövüşüne dönüştüğünü ve müvekkilinin tutukluluğunun hala devam etmesinin sebebini anlamadığını belirtti. Umur, müvekkilinin iddia edilen dedikodular yüzünden hala tutuklu olmasını eleştirerek, mahkemeden tahliye talep etti.

Tutuklu sanık Yusuf İzzet Savaş'ın avukatı da müvekkilinin tahliyesini talep etti.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 9 EYLÜL'DE

Savcılık, duruşmada, tutuksuz sanıklar için adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederken, tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamını istedi. Ayrıca, duruşmaya gelmeyen müştekilerden Murat Yanar'ın zorla getirilmesini ve diğer müştekilerin davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Sonuç olarak, mahkeme tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, tutuklu sanıklar Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar'ın tahliyesine karar verildi. Bir sonraki duruşma ise 9 Eylül tarihinde görülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN