Büyükelçiliğe saldırı hazırlığındaki 32 şüpheli yakalandı

MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla Türkiye'deki sinagog ve kiliselerle Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü IŞİD'in sorumlusu 32 şüpheli yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ortak operasyonunda eylem hazırlığındaki IŞİD'li Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim Ibrahım ile Abdullah El Cumeyli İyheb Elani ve irtibatlı oldukları 29 kişi yakalandı.

SALDIRI HAZIRLIKLARI TESPİT EDİLDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, terör örgütü IŞİD'in Türkiye yapılanmasının istihbarat sorumlusu "Abu Yakin el Iraki" kod adlı Micbel el-Şuveyhi ile "Ebu Leys" kod adlı Muhammed Hilaf İbrahim İbrahim'in Türkiye'deki sinagog ve kiliselere, "Abdullah el Cumeyli" kod adlı İyheb Elani'nin ise Irak Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti.

Söz konusu 3 terörist ve onlarla bağlantılı oldukları belirlenen 29 şüpheli, MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmalarıyla 9 ilde şafak vakti düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “DEAŞ terör örgütüne yönelik İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen ’Kahramanlar-37’ operasyonunda 29 şahıs yakalandı" dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MİT ve EGM koordinesinde IŞİD terör örgütüne yönelik operasyon yapıldığını belirterek, “Şahısların İstanbul’da bulunan Yahudi ve Hristiyan ibadethanelerine yönelik keşif çalışmaları yürüttüklerinin anlaşılması üzerine İstanbul merkezli Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun’da toplam 39 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kahramanlar-37’ operasyonlarında 29 şahıs yakalandı. Operasyonları düzenleyen MİT mensuplarımızı ve polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN