CHP yerel seçimler için 126 adayını daha açıkladı

CHP yerel seçimler için 126 adayını daha açıkladı

CHP yerel seçimler için 126 adayını daha açıkladı. Çanakkale'de Muharrem Erkek, Konya'da İsmail Sonkaya ve Manisa'da Ferdi Zeyrek'in adaylıkları da ilan edildi. CHP, merakla beklenen İzmir ve Adana'da ise henüz aday belirlemedi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan CHP'de 126 belediye başkan adayı daha belli oldu. Çanakkale'de Muharrem Erkek, Konya'da İsmail Sonkaya ve Manisa'da Ferdi Zeyrek'in adaylıkları belli olurken merakla beklenen İzmir ve Adana'da ise henüz aday açıklanmadı.

CHP MYK'sinin aldığı kararın PM'de oylanmasının ardından bazı seçim bölgesinin adayları da belli oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlık ettiği Parti Meclisi (PM) Toplantısı'nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçim çevresi görüşüldü ve 126 seçim çevresi oylandı. Adaylar belirlendi" dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin kesinleşen adayları şu şekilde;

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : İsmail Soykaya

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ferdi Zeyrek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Cevat Öncü

Çanakkale Belediye Başkan Adayı: Muarrem Erkek

Kırşehir Belediye Başkan Adayı: Selahattin Ekicioğlu

Bartın Belediye Başkan Adayı: Muhammed Rıza Yalçınkaya

Amasya Belediye Başkan Adayı: Turgay Sevindir

Kütahya Belediye Başkan Adayı: Elif Kahveci

Ardahan Belediye Başkan Adayı: Faruk Demir

İŞTE İSİM İSİM LİSTE...

1-013.jpg

2-007.jpg

3-003.jpg

4-003.jpg

Toplantıdan sonra belirlenen seçim bölgesine ilişkin yayınlanan listede Bartın, Çanakkale, Ardahan, Manisa illerinin adaylarının da belirlendiği görüldü.

DAHA ÖNCE 226 SEÇİM BÖLGESİNDE BELİRLENMİŞTİ

CHP, 4'ü büyükşehir olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlenmişti. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN