Son dakika! CHP'li Aykut Erdoğdu'ya soruşturma

Son dakika! CHP'li Aykut Erdoğdu'ya soruşturma

Son dakika haberi... CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlatıldı.

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayet üzerine, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Erdoğdu hakkında Cumhurbaşkanı2na hakaret içeren sözler sarf ettiği iddiasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekili tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın dilekçesinde, Erdoğdu'nun sosyal medya paylaşımlarının, ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olduğu belirtilmişti.

ERDOĞDU NE SÖYLEMİŞTİ?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak "ATV ve Sabah grubundan muhabirleriniz en yakın çevremde olan kadın arkadaşlarımı arayıp benimle bir ilişkileri olup olmadığını soruyorlarmış… Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kurduğunuz düzeninizin bu alçak sorularına cevap vererek siyasi şantajınıza prim vermeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğdu, şunları kaydetmişti: "Şunu iyi bilin… Ben özel hayatım dolayısıyla sadece eşime hesap veririm. Benim eşim de bu mücadelenin bedelini bilerek bu mücadeleye girmeme izin verdi… Sizin şantajlarınıza boyun eğeceğimizi sanıyorsanız. Bunu zaman size gösterecek. Telefonla arayıp hakkımda sorular sorduğunuz kadınlar bu toplumun en yürekli, en cesur kadınları… Ailemden sonra en yakın olduğum ve hiçbir karşılık beklemeden benim yüzümden bedel ödeyen ve bu gidişle de bedel ödemeye devam edecek olan bu can yoldaşlarımdan özür dilerim…

Fotoğraflarım ve görüntülerim varmış. Bunlarla tehdit ediyorlarmış. Elinizde ne varsa yayınlamazsanız şerefsiz, vicdansız ve alçaksınız… Ben sizinle savaştayım… Bu savaşta benim dışımda masum birini üzerseniz mesele benim adıma kişiselleşir. Kavgada yiğit olun.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle şunu bilmeniz isterim. Korku insani bir duygudur. Utanılacak bir durum da değildir. Sizden korkan sizin halinize düşsün… Ben ve benim gibi milyonlarca insan korku duvarını yıllar önce aştı. Şantajla, iftirayla, tehditle susarsam yüreğim kurusun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN